Cele mai citite
 


Tamiflu nu ar trebui prescris copiilor /studiu britanic
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina, Pediatrie, Mama si copilul
 

British Medical Journal (BMJ)/ Medicamentele antigripale precum Tamiflu nu ar trebui prescrise copiilor, deoarece efectele indezirabile depăşesc beneficiile, avertizează o echipă de medici britanici, într-un articol apărut luni în ediţia online a publicaţiei British Medical Journal (BMJ), transmite AFP.

 

 

Autorii săi fac apel la Departamentul de sănătate britanic să îşi revizuiască urgent politica actuală în cadrul pandemiei provocate de noul virus A (H1N1).

Potrivit doctorului Carl Henegan, expert al John Radcliffe Hospital de la Oxford (Marea Britanie), unul din autorii studiului, politica de tratare cu Tamiflu a unei maladii relativ benigne este o strategie inadecvată.

Efectele secundare ale prescrierii sale sistematice, aşa cum se practică în Marea Britanie, depăşesc beneficiile scurtării cu o zi şi jumătate a duratei simptomelor, afirmă doctorul Henegan.

Studiul arată că Tamiflu poate cauza la unii copii vărsături ce pot conduce la deshidratare şi complicaţii. În plus, nu are efect în cazul crizelor de astm, al otitelor şi nici nu diminuează necesitatea recurgerii la antibiotice.

Publicarea studiului are loc la o săptămână după ce alte cercetări au evidenţiat la copiii care au primit preventiv Tamiflu efecte secundare precum stări de greaţă, insomnii şi coşmaruri. AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.