Cele mai citite
 


Astra Asigurări a raportat un profit brut de 82 milioane de lei, în semestrul I din 2011
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Astra Asigurări a înregistrat, în primele şase luni ale lui 2011, un profit contabil brut în valoare de 82 milioane lei, în creştere cu 645% faţă de semestrul I din 2010, când raporta un profit de 11 milioane lei, se arată într-un comunicat al societăţii de asigurare-reasigurare.
Volumul primelor brute subscrise totale (viaţă şi non-viaţă) înregistrate de compania Astra Asigurări, în primul semestru al anului 2011, este de 559 milioane lei, din care 551 milioane lei, reprezintă volumul primelor brute subscrise la asigurări generale, în scădere cu patru procente faţă de semestrul I 2010.
Valoarea asigurărilor RCA reprezintă 278 milioane lei, în scădere cu 14% faţă de 323 milioane lei în primul semestru al anului 2010, respectiv 84 milioane lei pe asigurările CASCO, în scădere cu 28% faţă de 117 milioane lei în S1 2010.
Cea mai importantă creştere, de 57%, a fost obţinută pe segmentul property, de la 94 milioane lei (semestrul I 2010) la 147 milioane lei (semestrul I 2011).
Creşteri importante au fost obţinute şi pe segmentele de asigurări de viaţă (15%), asigurări de sănătate (26%), asigurări medicale pentru călătorie (74%), asigurări de credite şi garanţii (118%), dar şi asigurări de răspundere profesională (19%).
Astra Asigurări a încheiat anul 2010 cu un volum al primelor brute subscrise totale în valoare de 1,083 miliarde lei, în creştere cu 34% faţă de anul 2009. Daunele plătite de Astra Asigurări, în 2010, au înregistrat o creştere cu 61% faţă de 2009, de la 328,167 milioane lei, la 526,883 milioane lei.
Compania a intrat pe piaţa din Ungaria în toamna anului 2010, inaugurând sucursala Astra Biztosito la Budapesta, unde subscrie, deocamdată, pe segmentele RCA, property şi CASCO. AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
CNAS: Orice sistem de asigurări de sănătate instituie mecanisme de control; vrem eliminarea aprobării dosarelor în comisii Orice sistem de asigurări de sănătate îşi instituie mecanisme de control când este vorba despre valori mari ale medicamentelor acordate pacienţilor, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, adăugând că instituţia intenţionează să propună instituirea de registre...
Piaţa românească de asigurări a crescut cu 11% în primul trimestru din 2015 Piaţa românească de asigurări a crescut cu 11 %, în primul trimestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2014, potrivit datelor centralizate de Insurance Profile, prezentate luni la FIAR - Forumul Internaţional de Asigurări-Reasigurări 2015.
CNAS: Contractele şefilor caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în urma actualizării indicatorilor de performanţă Contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie în urma actualizării indicatorilor de performanţă, a anunţat CNAS.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...