Cele mai citite
 


Galaţi: Comisie de anchetă privind închiderea Uzinei de Apă Nr.1
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, a semnat marţi un ordin prin care a fost constituită o comisie de anchetă care va stabili dacă închiderea Uzinei de Apă Nr.1 din municipiul Galaţi s-a făcut în condiţii de siguranţă.
'Am semnat ordinul privind constituirea comisiei de anchetă cu privire la patru probleme pe care vreau să le clarific legat de informaţiile pe care le-am primit. Comisia se va apleca cu deosebire asupra următoarelor aspecte: elementele care au condus la apariţia avariei la Uzina 1, modul în care au fost respectate măsurile de punere în siguranţă a sistemelor, dacă s-a trecut pe procedura de conservare a uzinei în stare de siguranţă şi măsurile asiguratorii întreprinse de conducerea societăţii pentru garantarea volumului şi cantităţii necesarului de apă pentru populaţie', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Paul Florea.
El a adăugat că atât membrii comisiei, cât şi conducerea societăţii Apă-Canal vor trebui să răspundă la întrebarea dacă există o soluţie de rezervă pe viitor dacă Uzina de Apă nr. 2 ar putea fi oprită în cazul unei avarii sau a unei reparaţii programate.
Paul Florea a mai spus că din informaţiile pe care le deţine în acest moment, nu există probleme în ceea ce priveşte calitatea apei potabile furnizată populaţiei.
'Domnul Boldea (n.r.- şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi) m-a asigurat că la ora actuala calitatea apei este în parametri, e lucrul cel mai important dintre toate; nu e periclitată sănătatea publică', a afirmat prefectul. 
Florea a precizat că primele concluzii ale comisiei de anchetă condusă de subprefectul Daniel Tudorache vor fi cunoscute până la sfârşitul acestei săptămâni.
Pe de altă parte, cel mai îngrijorat de această situaţie s-a arătat senatorul PDL, Marius Necula, care a lăsat să se înţeleagă că în spatele deciziei de închidere a Uzinei de Apă nr. 1 ar putea sta anumite interese imobiliare.
'Solicit prefectului să trimită o comisie care să verifice în cel mai scurt timp cel puţin două aspecte: primul este legat de sănătatea imediată a populaţiei şi doi să ştiu dacă ne aflăm în faţa unui act de sabotaj premeditat pentru că cineva vrea cele şase hectare pe care se află uzina sau e vorba de incompetenţă. Efectele sunt similare, dar în primul caz mi se pare strigător la cer', a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, Marius Necula. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară au mai rămas internaţi Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Generală ,,Iulia Haşdeu" din Galaţi aduşi la spitalele de Copii şi de Boli Infecţioase au mai rămas internaţi, au anunţat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.
Galaţi: Anchetă DSP în cazul decesului bebeluşului intoxicat, conform suspiciunilor medicilor, cu nitriţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a demarat verificări în privinţa calităţii apei din sistemul public de alimentare din comuna Vânători unde, în urmă cu două zile, un bebeluş de numai trei luni a murit, suspiciunea doctorilor fiind aceea că micuţul a băut lapte preparat cu apă necorespunzătoare...
Galaţi: Anchetă epidemiologică la o şcoală, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC Direcţia de Sănătate Publică(DSP) din Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 42 din localitate, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: DSP le recomandă sinistraţilor să se vaccineze antitetanos şi să consume apă doar din reţeaua curentă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi distribuie sinistraţilor din judeţ materiale informative privind riscul de îmbolnăvire, invitând localnicii la cabinetele medicilor de familie pentru a li se face vaccin antitetanos, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instiuţiei...
Galaţi: Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică verifică apa din zona seismică de la Izvoarele Echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi verifică apa din fântânile zonei seismice de la Izvoarele după ce localnicii au reclamat că apa şi-a schimbat culoarea, are un gust ciudat şi miroase a sulf, a anunţat, marţi, directorul instituţiei Valentin Boldea.
Galaţi: Anchetă în cazul unei gravide decedate la Spitalul Judeţean Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, precum şi Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi au declanşat, fiecare în parte, câte o anchetă, în cazul unei femei de 31 de ani care a murit miercuri, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, la...