Cele mai citite
 


Harghita: S-au epuizat banii pentru bolnavii HIV-SIDA, terapiile ar putea fi compromise
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Banii din programul naţional HIV-SIDA s-au epuizat în judeţul Harghita, iar managementul Spitalului Judeţean nu-şi poate permite să cheltuie din fondurile instituţiei pentru a cumpăra medicamentele necesare acestor bolnavi.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat, pentru AGERPRES, că marţi s-a întrunit Comitetul director al instituţiei, care a luat decizia că nu îşi mai poate permite să cheltuie din banii spitalului pentru cheltuieli nebugetate.
Dr. Demeter a explicat că în luna iulie spitalul a cheltuit 50.000 de lei pentru a cumpăra medicamente celor 11 bolnavi HIV-SIDA din judeţ, în condiţiile în care banii pentru acest program ar trebui să vină de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
"Ne-a ajuns cuţitul la os şi managementul spitalului a decis că nu poate să-şi permită să folosească banii pentru cheltuieli nebugetate, în condiţiile în care, luna trecută, am cumpărat din fonduri proprii medicamente pentru bolnavii HIV-SIDA, în valoare de 50.000 lei", a declarat dr. Demeter Ferenc.
El a explicat că, în lipsa medicamentelor specifice, terapiile efectuate bolnavilor HIV-SIDA pot fi compromise, iar boala se poate acutiza.
În replică, directorul pentru relaţii contractuale al CJAS Harghita, dr. Vargyas Lehel, s-a arătat surprins de decizia conducerii spitalului, pe care o consideră precipitată. El a spus că nu a fost înştiinţat despre acest lucru şi îl deranjează că se încearcă rezolvarea problemei prin intermediul presei.
"Gestul mă deranjează şi mă surprinde, mai ales că nimeni nu m-a sunat să mă anunţe şi aflu de la presă despre această situaţie. La fel ca şi luna trecută ar fi putut să mai cumpere medicamente, pe care le plătesc oricum peste 180 de zile, iar banii i-ar fi primit la rectificarea bugetară", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Vargyas.
El recunoaşte că sunt probleme în sistemul sanitar, dar consideră că trebuie găsite soluţii, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.
"În fiecare an am avut situaţii de acest gen, care s-au rezolvat. (...) Eu ştiu că sunt probleme în sistemul sanitar, dar dacă ne punem mintea la contribuţie pacienţii nu vor suferi. Am convingerea că bugetul va fi suplimentat şi vor veni bani pentru aceste medicamente", a conchis directorul pentru relaţii contractuale al CJAS Harghita. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.
Harghita: Finanţările pentru spitale, la nivelul celor de anul trecut sau mai scăzute Finanţările acordate spitalelor din Harghita de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) se situează la nivelul celor de anul trecut sau sunt chiar mai scăzute, autorităţile sanitare şi locale căutând soluţii pentru suplimentarea bugetului.
Harghita: Numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, în creştere de la an la an Miercurea Ciuc, 16 feb /Agerpres/- Numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice este în creştere de la an la an în judeţul Harghita, pacienţii beneficiind de consultaţii de specialitate oferite de doi medici şi de tratament prin Programul naţional de oncologie.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea cumpăra un aparat de anestezie, din banii obţinuţi din coplată Miercurea Ciuc, 15 mai /Agerpres/- Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, intenţionează să achiziţioneze un aparat de anestezie loco-regională, din banii strânşi în urma introducerii sistemului de coplată.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Harghita: Grevă spontană la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au încetat lucrul, luni, nemulţumiţi că nu au primit la timp bonurile de masă din luna septembrie.