Cele mai citite
 


Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea pedeapsa maximă pentru agresorii personalului medical
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, solicită adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ care prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor de către poliţişti.
Reiterarea solicitării sale vine după ce, marţi, un brancardier a fost înjunghiat de un pacient aflat sub îngrijiri medicale la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Cluj-Napoca.
Ciuhodaru susţine necesitatea realizării unui cod de bune practici în spital, atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi. În opinia sa, această iniţiativă legislativă este doar una dintre cele ce vor realiza un sistem medical în care relaţia pacient - medic va fi din nou cea mai importantă.
În viziunea deputatului PC, măsura este necesară din cauza numeroaselor cazuri de agresiuni în unităţile de urgenţe din spitale, dar şi faptului că sancţionarea actelor de violenţă îndreptate împotriva medicilor aflaţi la datorie ar descuraja această agresivitate, permiţându-i personalului medical să poată acţiona eficient în interesul pacientului.
"Suntem de aceeaşi parte a baricadei când încercăm imposibilul. De aceea spun "Bună dimineaţa Ministerului Sănătăţii!". Acum mai bine de un an spuneam, în plenul Camerei Deputaţilor, că personalul medical aflat în misiune este supus, nepermis de des, agresivităţii verbale şi fizice din partea pacienţilor şi aparţinătorilor. Atrăgeam atenţia Parlamentului României că din ce în ce mai mulţi dintre cei care încearcă să salveze vieţi sunt agresaţi, umiliţi, înjunghiaţi, bătuţi. De multe ori chiar de către cei cărora le salvează viaţa. Nici astăzi acest proiect de lege nu a fost adoptat. Acest proiect legislativ a beneficiat doar de avizul negativ din partea ministerului de resort. Se pare că a mai trebuit fie înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj pentru ca legile pe care le iniţiez, pornind de la o realitate dureroasă, să intre în atenţia guvernanţilor", a declarat, marţi presei, Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical Medicul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ ce prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor (UPU) de către poliţie.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru susţine în continuare cardul de sănătate, dar plătit de CAS Deputatul independent Tudor Ciuhodaru susţine introducerea de urgenţă a cardului naţional de sănătate în care să fie prevăzută opţiunea donării de organe şi eliberarea acestuia gratuit pentru cei care plătesc asigurări de sănătate. Ciuhodaru speră ca susţinerea Ministerului Sănătăţii să nu fie doar ...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Dan Voiculescu: Decizia conducerii Spitalului de Urgenţă Iaşi în cazul lui Ciuhodaru, una de epurare politică Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, consideră că decizia conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi de a-l demite din funcţia de purtător de cuvânt pe medicul Tudor Ciuhodaru este 'una de evidentă epurare politică', exprimându-şi susţinerea pentru deputatul recent devenit membru PC.
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...