Cele mai citite
 


Neamţ: Jumătate dintre fântâni nu au apă potabilă
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jumătate dintre fântânile publice din judeţul Neamţ verificate până în prezent de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nu au apa potabilă, a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Elena Şerban, purtătorul de cuvânt al DSP.
De la începutul acestui an, inspectorii DSP au efectuat 137 de analize de laborator, la probe de apă prelevate din sursele de alimentare din toate localităţile din judeţ, în jumătate fiind depăşite concentraţiile de nitriţi şi nitraţi.
"Analizele de laborator au indicat în peste 70 de cazuri că parametrii nu sunt în conformitate cu reglementările în vigoare", a precizat Elena Şerban.
Probleme au fost semnalate în toate zonele judeţului, dar cu precădere în satele de la şes.
Inspectorii de la DSP Neamţ au montat, la fântânile cu apă nepotabilă plăcuţe de avertizare şi le vor monitoriza până la luarea măsurilor de dezinfecţie. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Alba: Urme de fier, în apa potabilă distribuită în sistem centralizat în Blaj şi Ocna Mureş Alba Iulia, 23 feb /Agerpres/ - Apa potabilă distribuită în sistem centralizat în zonele Blaj şi Ocna Mureş a avut anul trecut un parametru analizat pentru care s-a notificat neconformarea într-un procent semnificativ de probe recoltate, şi anume fierul, potrivit datelor prezentate miercuri într-o conferinţă...
Prahova: Sursa de poluare a apei de la Breaza, încă neidentificată; ISU va duce apă potabilă populaţiei Sursa de poluare a apei distribuită la peste 9.000 de persoane din oraşul Breaza nu a fost încă identificată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova dispunând continuarea verificărilor, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) urmând să transporte apă potabilă populaţiei...
Mehedinţi: Fântânile din Valea Copcii, otrăvite cu nitriţi şi nitraţi Apa din fântânile publice din localitatea Valea Copcii nu este potabilă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura gărzi la Spitalul de Urgenţă Vaslui Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura pentru o perioadă de timp gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce secţia de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare vasluiene a rămas doar cu doi doctori, în urma demisiei medicului Aurel Zabolotnâi, acuzat de decesul a doi...
Neamţ: Aproape 80 la sută dintre unităţile de învăţământ, autorizate sanitar Piatra Neamţ, 10 sep /Agerpres/ - Anul şcolar începe luni, 13 septembrie, în judeţul Neamţ cu aproape 80 la sută dintre unităţile de învăţământ autorizate sanitar.