Cele mai citite
 


Olt: Consilierii judeţeni au aprobat disponibilizările de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, propunerile echipei manageriale de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti privind o nouă organigramă, redusă faţă de cea în vigoare cu 49 de posturi.
În prezent, la Spitalul Scorniceşti lucrează 212 persoane şi conform noii organigrame trebuie să rămână numai 163 de salariaţi, reducerea de personal urmând să fie făcută treptat, până în luna octombrie. Îşi păstrează locurile de muncă 133 de cadre medicale ale unităţii sanitare, 15 angajaţi de la întreţinere şi deservire şi 12 angajaţi personal tehnic, economic, informatic şi administrativ.
Managerul spitalului din Scorniceşti, Tiberiu Mateescu, a susţinut marţi, la şedinţa de consiliu, că reducerea numărului de salariaţi este necesară din cauza înjumătăţirii bugetului instituţiei faţă de anul trecut ca urmare a încadrării unităţii sanitare în categoria a V-a şi din cauza acumulării de datorii către furnizori, în principal către cei de medicamente.
Mateescu a prezentat şi un plan de redresare economică a spitalului, susţinând că în şase luni vor fi rezolvate probleme cauzate de insuficienţa fondurilor prin reducerile de personal, reducerile de sporuri, stoparea acordării de tichete de masă, crearea unei structuri cu 10 paturi pentru internări de zi, plata eşalonată a datoriilor care în prezent depăşesc 500.000 de lei. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Reduceri de personal la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti; printre disponibilizaţi şi cadre medicale Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti a decis restructurarea a 49 de posturi, toate ocupate, din cauza înjumătăţirii finanţării, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii sanitare, Tiberiu Mateescu.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Peste 140 de posturi de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţate Consilieri judeţeni din Olt au aprobat joi, la propunerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţarea a 143 de posturi, chiar dacă în acest fel organigrama instituţiei va fi mai mică decât normativele.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti preia dispensarul TBC din Drăgăneşti-Olt Dispensarul TBC din oraşul Drăgăneşti-Olt, localitate unde spitalul a fost închis în urmă cu două luni, va fi transformat în punct de lucru al Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti, după ce joi consilierii judeţeni din Olt au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.
Olt: Zile de concediu fără plată pentru toţi salariaţii Spitalului municipal Caracal Toţi angajaţii Spitalului municipal Caracal vor fi trimişi în concediu fără plată, câte două zile pe lună, până la sfârşitul anului, şi vor suporta şi o diminuare cu 20-25% a sporurilor variabile, din cauza reducerii sumelor alocate unităţii sanitare în urma clasificării acesteia în categoria a IV-a...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...