Cele mai citite
 


Olt: Reduceri de personal la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti; printre disponibilizaţi şi cadre medicale
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti a decis restructurarea a 49 de posturi, toate ocupate, din cauza înjumătăţirii finanţării, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii sanitare, Tiberiu Mateescu.
Restructurarea se va face numai cu aprobarea consilierilor judeţeni, care marţi sunt chemaţi în şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi decide dacă aprobă sau nu organigrama propusă de echipa managerială a spitalului din Scorniceşti.
Mateescu a spus că, în cazul în care nu s-ar face disponibilizări, nu ar putea fi plătite salariile angajaţilor, pentru că finanţarea spitalului este de 600.000 de lei lunar, la jumătate faţă de anul trecut, din cauza încadrării unităţii medicale în categorie inferioară, adică spital de monospecialitate.
Printre persoanele care vor rămâne fără un loc de muncă se numără şi nouă asistente şi şase infirmiere, restul fiind personal tehnic.
"Vor pleca prin pensionare anticipată 12 dintre salariaţi, prin expirarea contractului de muncă încheiat pe o perioadă determinată pleacă şase, iar 31 de salariaţi vor fi disponibilizaţi. Tichete de masă nu se mai dau, sporurile au fost reduse, inclusiv cel pentru TBC, dar tot nu ar ajunge banii. Să scădem salariile nu a fost o soluţie acceptată de sindicate, aşa încât a fost nevoie de reduceri de personal", a afirmat Mateescu.
Managerul Spitalului Scorniceşti a adăugat că după restructurări angajaţii rămaşi vor munci mai mult însă pacienţii nu vor avea de suferit.
Luna trecută, consilierii judeţeni au mai aprobat reduceri de posturi în organigrama Spitalului Scorniceşti, atunci fiind avute în vedere circa 100 de posturi neocupate. După dispobilizări, în spital vor mai lucra mai puţin de 170 de angajaţi, organigrama unităţii sanitare din Scorniceşti la începutul acestui an fiind de peste 300 de posturi. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Consilierii judeţeni au aprobat disponibilizările de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti Consilierii judeţeni au aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, propunerile echipei manageriale de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti privind o nouă organigramă, redusă faţă de cea în vigoare cu 49 de posturi.
Olt: Peste 140 de posturi de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţate Consilieri judeţeni din Olt au aprobat joi, la propunerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţarea a 143 de posturi, chiar dacă în acest fel organigrama instituţiei va fi mai mică decât normativele.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti preia dispensarul TBC din Drăgăneşti-Olt Dispensarul TBC din oraşul Drăgăneşti-Olt, localitate unde spitalul a fost închis în urmă cu două luni, va fi transformat în punct de lucru al Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti, după ce joi consilierii judeţeni din Olt au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Spitalul din Slatina are deficit de cadre medii; problema deficitului de medici, în curs de rezolvare Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina este o problemă în curs de rezolvare datorită angajărilor ce vor fi făcute în luna curs, însă unitatea spitalicească se confruntă în continuare cu deficit de cadre medicale medii, respectiv asistente şi infirmiere, potrivit directorului...
Olt: Zile de concediu fără plată pentru toţi salariaţii Spitalului municipal Caracal Toţi angajaţii Spitalului municipal Caracal vor fi trimişi în concediu fără plată, câte două zile pe lună, până la sfârşitul anului, şi vor suporta şi o diminuare cu 20-25% a sporurilor variabile, din cauza reducerii sumelor alocate unităţii sanitare în urma clasificării acesteia în categoria a IV-a...