Cele mai citite
 


Sălaj: Investiţie de patru milioane de lei la spitalul din Şimleu Silvaniei
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatorul de specialitate al Spitalului Orăşenesc "Ioan Puşcaş" Şimleu Silvaniei a fost modernizat printr-un proiect finanţat din fonduri europene şi guvernamentale în valoare totală de 4,1 milioane de lei, inaugurarea investiţiei având loc marţi, în prezenţa ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi a oficialităţilor locale şi judeţene.
"Eu mă bucur că ne aflăm astăzi în Şimleu, într-un loc care are astăzi ceea ce a meritat, pentru că are oameni inimoşi, are o comunitate locală care ştie ce-şi doreşte, iar Ministerul Sănătăţii va sprijini întotdeauna comunităţile care au iniţiative şi care ştiu ce doresc şi pe domeniul sanitar", a spus Cseke Attila.
Ministrul demisionar a precizat că "acest ambulator practic s-a născut dintr-o iniţiativă locală, cu cofinanţare europeană şi guvernamentală".
"Este doar un prim pas în ceea ce înseamnă servicii medicale de calitate în Şimleu, pentru că, odată finalizată această parte a ambulatoriului de specialitate, cred că putem să ne concentrăm cu toate forţele pe partea de spital unde Ministerul Sănătăţii a alocat deja o sumă de peste şapte miliarde de lei (vechi - n.r.) anul acesta şi sunt sigur că acest sprijin va continua şi în perioda următoare pentru că rezultatele sunt vizibile. Şi, cel mai important lucru, chiar şi în vremuri de criză economică este acela ca banii pe care îi alocăm să fie folosiţi în mod judicios", a adăugat Cseke Attila.
Investiţia totală de la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei este de 4,1 milioane de lei şi a vizat atât reabilitarea clădirilor unităţii spitaliceşti, cât şi dotarea acesteia cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie. Printre aceste dotări se numără şi un ecograf 4D, la vedere căruia ministrul Sănătăţii a precizat că astfel "gravidele nu vor mai trebui să meargă în Ungaria, pentru consultaţii".AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Sălaj: Proiecte de reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, respectiv dotarea cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj sunt două dintre proiectele aprobate vineri de consilierii judeţeni, valoarea totală a investiţiilor...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Fonduri suplimentare pentru Programul naţional de boli rare Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul norvegian al sănătăţii, Anne-Grete Strrm-Erichsen, au participat marţi la inaugurarea Centrului pilot de referinţă pentru intervenţie personalizată la persoanele afectate de boli rare, din Zalău, judeţul Sălaj, proiect finanţat din fonduri româno-norvegiene...
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...