Cele mai citite
 


Vaslui: Două femei au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvite
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două femei în vârstă de 74 şi, respectiv, 31 de ani, mamă şi fiică, au ajuns marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce au mâncat ciuperci otrăvite.
Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, femeile au cules ciupercile din pădurea din apropierea satului vasluian în care locuiesc, iar diagnosticul pus de medici la internare a fost de toxiinfecţie alimentară.
'Cele două paciente prezentau dureri abdominale puternice, cu vărsături şi diaree, provocate de intoxicaţia cu ciuperci. Odată stabilizate, femeile au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Vaslui, unde s-au urmat procedurile specifice de detoxificare a organismului', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Doina Spiru.
Autorităţile sanitare vasluiene se vor deplasa la locuinţa celor două femei pentru a verifica dacă nu există şi alte persoane care au consumat ciupercile otrăvite. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: 17 copii cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat mici la o petrecere organizată de 1 Iunie la şcoală Un număr de 17 copii, din comuna vasluiană Puieşti, au fost preluaţi de ambulanţe, o parte fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat mici, prăjituri şi suc la o petrecere organizată de 1 Iunie, la şcoală.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Vaslui: Ambulanţa cere intervenţia armatei pentru transportul unui copil bolnav Serviciul de Ambulanţă Judeţean de Ambulanţă Valsui a cerut vineri intervenţia armatei după ce o salvare nu a putut să ajungă, din cauza drumurilor blocate de viscol, la un copil de 9 luni cu boală diareică acută.
Vaslui: Ambulanţa face faţă cu greu solicitărilor din cauza lipsei de personal şi a maşinilor Peste 30 de persoane din judeţul Vaslui au ajuns la spital, în ultimele trei zile, după ce au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate.