Cele mai citite
 


Vaslui: Se redeschide spitalul din oraşul Negreşti
miercuri, 10 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul din oraşul vasluian Negreşti, închis în primăvara acestui an de Ministerul Sănătăţii, va fi redeschis în perioada următoare, a anunţat marţi, Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui.
Consiliul Local Negreşti a aprobat punerea la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a clădirii fostului spital din Negreşti unde vor fi mutaţi o parte din pacienţii şi cadrele medicale de la Vaslui pentru o perioadă de trei ani, cât va dura reabilitarea celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.
'Vrem să asigurăm cât de cât un act medical şi în spitalul din Negreşti. Să aibă şi oamenii din această zonă şansa la sănătate, să nu mai facă naveta la Vaslui sau prin alte părţi. Prin mutarea unor bolnavi şi oamenii din această zonă vor beneficia de servicii medicale. Aici vor face naveta şi cadre medicale specializate şi vor avea şansa să beneficieze de serviciile lor şi cetăţenii din Negreşti, dar şi cei din comunele arondate', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
Primul pas în ce priveşte mutarea unor secţii la Negreşti va fi înfiinţarea unui centru de primire urgenţe pentru pacienţii din Negreşti şi localităţile arondate. De la Vaslui va face naveta la Negreşti un medic urgentist şi un echipaj de cel puţin cinci asistente, care vor acorda primul ajutor pacienţilor.
'Se mai poate gândi un sistem de spitalizare de zi, care să aibă între cinci şi 20 de paturi. Medicii pot veni nu neapărat în fiecare zi, ci la 48 sau 72 de ore, iar în măsura în care se demarează lucrările şi vom avea nevoie de spaţiu ne-ar trebui cam 60 de paturi pentru acele secţii pe care vom decide să le mutăm aici', a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Vaslui, Lelia Croitoru.
Mutarea efectivă a bolnavilor şi cadrelor medicale de la Vaslui la Negreşti ar urma să se facă în toamna acestui an şi nu implică niciun cost din partea autorităţilor locale. Cei de la Vaslui vor veni la Negreşti inclusiv cu lenjeria pentru bolnavi.
Proiectul de reabilitare a SJU este cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cu 57 de milioane de lei. Lucrările ar trebui finalizate la mijlocul anului 2014.
Obiectivul general al proiectului este 'îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de sănătate din judeţul Vaslui, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la servicii de sănătate calitative şi eficiente'. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Aglomeraţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza lucrărilor de reabilitare Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să stea internaţi câte doi sau trei în pat din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la unele corpuri ale unităţii sanitare. Potrivit autorităţilor, cât vor avea loc aceste lucrări, nu există altă soluţie pentru bolnavii care...
Vaslui: Corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă, inaugurat în prezenţa autorităţilor Un sector al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, renovat şi modernizat în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean, a fost inaugurat, luni, în prezenţa autorităţilor locale.
Vaslui: Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la final Proiectul "Reabilitarea modernizarea şi echiparea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui" a ajuns la final, autorităţile judeţene organizând, joi, conferinţa de închidere a acestuia.
Vaslui: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă - 14 milioane euro Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Vaslui va fi reabilitat în următoarea perioadă, valoarea acestei investiţii fiind de aproximativ 14 milioane de euro.
Vaslui: CJ a semnat proiectul de reabilitare a Spitalului de Urgenţă în valoare de 14 milioane de euro Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a semnat marţi, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est, contractul privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, investiţie a cărei valoare va fi de aproximativ 14 milioane de euro.
Vaslui: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, prioritate pentru anul 2013 Consilierii judeţeni vasluieni au aprobat în şedinţa de joi alocarea sumei de 9,68 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.