Cele mai citite
 


Legumele şi fructele s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie
joi, 11 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legumele, fructele dar şi conservele din aceste produse s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie, cu 14,53%, respectiv cu 5,36%, faţă de luna iunie, conform datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Preţurile produselor alimentare au fost în scădere cu 1,9% în iulie, comparativ cu luna precedentă.
Astfel, fructele proaspete s-au ieftinit cu 5,93 procente, citricele şi alte fructe meridionale cu 4,87%, cartofii cu 4,85%, iar alte legume şi conserve din legume cu 20,44%. De asemenea, în iulie, s-au mai ieftinit fasolea boabe şi leguminoasele cu 0,39%, laptele de vacă cu 0,63%, brânza telemea de oaie cu 0,03% şi berea cu 0,02%.
Pe de altă parte, în luna iulie s-au scumpit ouăle cu 2,34% şi mierea de albine cu 1,29%.
Potrivit datelor INS, în luna iulie, preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,44%, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate la tutun şi ţigări - 1,91%. În schimb, în iulie, s-au ieftinit cărţile, ziarele şi revistele cu 0,68%, maşinile de spălat cu 0,06%, medicamentele cu 0,01%.
În ceea ce priveşte tarifele serviciilor, acestea au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,91% în iulie. Cel mai mult s-au scumpit serviciile de apă, canal şi salubritate cu 3,71%, dar şi transportul aerian, serviciile de telefonie cu 1,02%, respectiv cu 1,03%. Chiriile au crescut cu 0,27%, serviciile de îngrijire medicală cu 0,28%, iar transportul urban a înregistrat o creştere cu 0,33%.
Rata anuală a inflaţiei a scăzut, în iulie, la 4,85%, faţă de la 7,93% în luna anterioară, pe fondul scăderii preţurilor din luna iunie. În iulie, preţurile de consum s-au redus cu 0,35% faţă de iunie, pentru a doua lună consecutiv.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit cel mai mult în ianuarie 2012 Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit în luna ianuarie 2012 cu procente cuprinse între 0,15 şi 0,68%, faţă de luna anterioară în timp ce legumele, conservele de legume şi fructele s-au scumpit cu 1,92%, respectiv cu 1,04%, conform datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Cartofii, legumele, citricele şi laptele au avut cea mai mare contribuţie la înregistrarea deflaţiei din iunie Cartofii, alte legume şi conserve din legume, citricele şi laptele s-au ieftinit cel mai mult în iunie, având un aport semnificativ la deflaţia de 0,29% înregistrată în luna iunie, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.
Fructele proaspete, cartofii, mierea, zahărul şi apa, canalul şi salubritatea - cele mai mari scumpiri în mai Fructele proaspete, cartofii, zahărul, mierea şi apa, canalul şi salubritatea s-au scumpit cel mai mult în mai, comparativ cu aprilie 2011, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Ce mancam daca suferim de hipertensiune? Hipertensiunea arteriala defineste valorile crescute ale presiunii sangvine. Un rol extrem de important in reducerea valorilor tensionale ii revine dietei alimentare si modificarii stilului de viata, dupa caz, prin scaderea in greutate, renuntarea la tutun si cafea, reducerea consumului de alcool...
Fructe, legume şi peşte pentru prevenirea cancerului de colon (studiu) Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentaţie. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.
Laptele de vacă îi protejează pe nou-născuţi împotriva unor alergii Cercetări desfăşurate de departamentul de pediatrie de la Universitatea din Tel Aviv au demonstrat că laptele matern nu este singurul benefic pentru sănătatea nou-născuţilor. Dacă bebeluşilor li se dă lapte de vacă în primele 15 zile de viaţă, riscul de a face alergii la proteinele conţinute în el scade...