Cele mai citite
 


Medicii turci au realizat un transplant de uter şi sunt încrezători în succesul intervenţiei
joi, 11 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici turci din oraşul Antalya a realizat un transplant de uter şi speră să fie prima intervenţie de acest tip realizată cu succes în istoria medicinei, semnalează agenţia spaniolă de presă Efe.
Operaţia, care a durat zece ore, a fost efectuată luni de o echipă condusă de medicul Ömer Özkan, şeful Departamentului de Chirurgie Plastică Reconstructivă al Facultăţii de Medicină din Antalya, au informat miercuri televiziunile din Turcia.

O tânără de 21 de ani, Derya Sert, care s-a născut fără uter, l-a primit din partea unei paciente decedate.

Medicul Ömer Özkan a explicat într-o conferinţă de presă că echipa sa pregătea de trei ani această operaţie.

'Următoarele zece zile ale pacientei sunt foarte importante. Sperăm ca peste şase luni să poată fi supusă unui proces de reproducere asistată', a adăugat medicul.

Astfel s-ar putea împlini visul tinerei de a avea descendenţi.

În 1931, în Germania s-a realizat primul transplant de uter, dar pacienta a murit după trei luni, noul organ fiind respins. În Arabia Saudită, în anul 2000 s-a realizat o nouă încercare, dar organul donat a trebuit să fie extras din nou după 99 de zile, din cauza unor probleme de coagulare, adaugă sursa citată.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Horaţiu Suciu (IBCvT): Transpoziţia de vase mari la nou născuţi, de zece ori mai ieftină în România Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş, prof.dr. Horaţiu Suciu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că multe persoane preferă să plece la intervenţii chirurgicale în străinătate, în condiţiile în care acestea se...
Eşec al primului transplant de uter din SUA Prima femeie căreia i s-a efectuat un transplant de uter în SUA a avut complicaţii care au forţat echipa medicală să-i extragă organul transplantat, a declarat miercuri clinica din Cleveland unde a avut loc operaţia, informează agenţia France Presse.
Chirurgie: au fost prezentate rezultatele primului transplant complet de faţă Cleveland, 13 mai /Agerpres/ - Connie Culp, 46 de ani, este primul pacient american care a suferit un transplant complet de faţă, după ce în urmă cu 5 ani, un foc de armă a lăsat o gaură în locul în care avea faţa. În urmă cu 5 luni pacienta desfigurată a fost supusă unui transplant de faţă de la o femeie...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Premieră medicală naţională în urologie, realizată la Fundeni, prezentată la congresul de specialitate O intervenţie chirurgicală realizată în premieră naţională de o echipă mixtă româno-austriacă la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal Fundeni a fost prezentată la cea de-a 29-a ediţie a Congresului Naţional de Urologie ROMURO.
În Marea Britanie au fost autorizate grefele de uter Un grup de cercetători britanici a anunţat miercuri că a primit permisiunea să lanseze anul viitor primul test clinic de transplant de uter în Marea Britanie, care ar urma să fie efectuat pe zece femei. Aprobat de o comisie a Imperial College (universitate londoneză), testul va fi efectuat de cercetători...