Cele mai citite
 


Mexic: Reimplant, în premieră, a unei părţi de faţă
joi, 11 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de chirurgi din Monterrey, Mexic a reuşit în premieră mondială să reimplanteze o parte din faţa unui copil ce a fost muşcat de un câine din rasa pitbull, au anunţat marţi autorităţile medicale din statul mexican Nuevo Leon, transmite AFP.
"Suntem foarte mândri de echipa noastră de medici şi fericiţi de recuperarea micuţului (pacient) Raul Carriquez", a declarat pentru AFP Juan Fransisco Salazar, purtător de cuvânt al Institutului de stat pentru securitate secială.

Raul Carrizales, 7 ani, a fost muşcat de un pitbull care i-a sfâşiat o mare parte din faţă la 26 iunie, în zona metropolitană a oraşului Monterrey.

Un agent de pază. martor al atacului, a avut prezenţa de spirit de a pune imediat bucata de faţă smulsă de câine în gheaţă, ceea ce a permis reimplantarea sa rapidă.

Chirurgii au putut reconstitui în proporţie de cel puţin 90% buza superioară, 60% din buza inferioară şi 50% din obrazul stâng al copilului desfigurat, la capătul unei operaţii de peste 6 ore.

"Următoarea etapă este cea în care băiatul trebuie să-şi regăsească sensibilitatea facială şi capacitatea de a-şi mişca buzele", mai explică Juan Francisco Salazar.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PREMIERĂ la Institutul Clinic Fundeni: Prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat - Sistemul de sănătate din România se aliniază la standardele internaționale în domeniul transplantului medular Joi, 3 mai în cadrul Institutul Clinic Fundeni – cea mai mare instituție medicală din țara noastră – va fi lansată prima bancă de celule stem hematopoietice înființată într-un spital de stat din România.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Vâlcea: Spectacol de teatru caritabil al Teatrului de Stat Anton Pann pentru Şerban Ionescu Teatrul de Stat "Anton Pann", din Râmnicu Vâlcea a decis să joace sâmbătă piesa "Aproape" de John Carriani, un spectacol caritabil, fondurile strânse fiind donate pentru salvarea actorului Şerban Ionescu, a declarat marţi pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniela Ştefănescu.
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
PREMIERĂ: Institutul Clinic Fundeni a inaugurat prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat Cunoscut drept cel mai important institut medical din România, Institutul Clinic Fundeni a inaugurat joi, 3 mai 2012, prima bancă de celule stem hematopoietice a unei unități sanitare de stat, continuând astfel seria de premiere medicale.
Sanofi lansează în Filipine, în premieră mondială, o campanie de vaccinare împotriva febrei dengue Grupul francez farmaceutic Sanofi a lansat luni în Filipine programul de vaccinare publică împotriva febrei dengue, o premieră mondială pentru produsul său 'Dengvaxia', a cărui creare a necesitat 20 de ani de cercetare şi investiţii în valoare de 1,5 miliarde de euro, informează agenţia France Presse...