Cele mai citite
 


Proiecte europene pentru instruirea personalului medical din IOB
joi, 11 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Oncologic Bucureşti beneficiază, graţie a două proiecte cu finanţare europeană, de instruire a personalului medical pentru îmbunătăţirea relaţiilor pacient-medic şi adaptabilităţii faţă de tehnologiile noi medicale.
Proiectul "Formare profesională pentru creşterea adaptabilităţii personalului unui spital la noile tehnologii şi la noile modele organizaţionale necesare în managementul descentralizat din sistemul de sănătate" a fost lansat, miercuri, pentru o perioadă de doi ani şi îşi propune realizarea unor cursuri adresate către aproape 1.500 de cursanţi, grupul ţintă fiind stabilirea a 3.000 de cadre.
În valoare de 1,8 milioane lei, proiectul va contribui la nevoia reală de instruire a personalului medical şi adaptarea angajaţilor la toate categoriile tehnologiei medicale, inclusiv cele prin utilizarea tehnologiilor informatice prin modernizarea fluxului de comunicaţie, a declarat pentru AGERPRES, Remus Tudorică, director general al Centrului de programe în informatică, partener în proiect.
Acesta a arătat că activităţile presupun utilizarea de noi echipamente, a noilor tehnologii de investigare şi implementare a instrumentelor informatice din activitatea medicală.
Pe perioada acestui proiect circa 1.500 de persoane se pot instrui individual, fiind însă monitorizate de specialişti, prin utilizarea unei platforme electronice cu suporturi de curs.
Proiectul are ca scop şi elaborarea unei platforme electronice, iar echipa care se va forma va deveni cadru formator care va instrui la rândul său alte persoane.
De asemenea, Institutul Oncologic Bucureşti a încheiat în această perioadă şi proiectul "Profesionişti bine pregătiţi, pentru servicii medicale publice de calitate în oncologie", derulat în perioada 2009-2011.
În acest proiect s-au făcut cursuri pentru 448 de medici, asistenţi şi infirmieri în vederea creşterii calităţii personalului medical.
"Au fost susţinute cursuri de comunicare, relaţie terapeutică, management al stresului specific de oncologie, IT, securitate ocupaţională şi perfecţionare", a declarat dr. Xenia Bacinschi, manager de proiect. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Proiect pentru formare profesională specializată în domeniul transplantologiei Proiectul "Specializare pentru performanţă, eficacitate şi răspuns în domeniul transplantului de organe - S.P.E.R." are ca scop realizarea unui sistem de formare profesională specializată pentru creşterea nivelului de competenţă şi îmbunătăţirea adaptabilităţii personalului medical activ în domeniul...
Proiect: Contractul de finanţare pentru reabilitarea Spitalului Foişor, reziliat; sumele, restituite MDRAP Contractul de finanţare pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor" ar putea fi reziliat, iar sumele primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice restituite, conform unui proiect de hotărâre aflat...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
S-au terminat cursurile de formare pentru pneumologi pe bani europeni Societatea Română de Pneumologie, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri, a implementat în perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2013 proiectul strategic „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă...
Arad: Proiect de peste 12 milioane euro pentru modernizarea Secţiei de Oncologie din cadrul SCJU Proiectul având ca obiect extinderea, modernizarea şi transformarea Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi depus de Consiliul Judeţean Arad spre finanţare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg România - Ungaria 2014 - 2020, informează Nicolae...