Cele mai citite
 


Saritul intr-un picior va scapa de osteoporoza
sâmbătă, 11 august 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Osteoporoza, Altfel de medicina, Reumatologie
 
 
Daca sariti intr -un picior de 50 de ori pe zi, aveti toate sansele sa scapati de osteoporoza , arata un studiu al cercetatorilor britanici.

Dupa sase luni, femeilor care au practicat aceste sarituri li s-a imbunatatit densitatea osoasa a soldului si calcaiului piciorului respectiv.

 

Exercitiile au contribuit si la ameliorarea balansului si a folosirii muschilor, care previn caderile, mult mai frecvente la batrani .

Osteoporoza , de care sufera 30 % dintre femeile aflate la menopauza , se datoreaza aportului scazut de calciu , lipsei miscarii si reducerii nivelului hormonilor feminini.

Coordonatoarea studiului, dr. Katherine Brooke-Wavell de la Loughborough University spune ca sariturile intaresc oasele fara ajutorul dietei sau a suplimentelor hormonale.

Articol preluat de pe www.musetel.ro 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Osteoporoza: o boală silenţioasă şi neglijată Când femeile abordează problema osteoporozei pe internet, o fac mai ales pentru a menţiona efectele secundare ale tratamentelor prescrise. Este concluzia unui studiu prezentat cu ocazia celui de-al 24-lea congres al Societăţii franceze de reumatologie, care are loc în aceste zile la Paris, scrie săptămânalul...
Osteoporoza la femei Osteoporoza este o afectiune frecventa mai ales la femei. Ea apare in perioada de menopauza, este in general asimptomatica, nu doare si se diagnosticheaza fie printr-un screening activ dupa ce persoana intra in aceasta perioada, fie cu ocazia unei fracturi.
Despre osteoporoză Numele bolii provine din latina si înseamna "os poros". Tesutul osos este un tesut viu, în care are loc permanent atât depunere de os cât si pierdere de os.
Osteoporoză: Suplimentele de calciu pot creşte riscul unui atac cardiac Suplimentele de calciu pe care le iau în general persoanele în vârstă pentru a combate osteoporoza şi preveni fracturile ar putea mări riscul de atac cardiac, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ), relevă AFP.
Osteoporoza Osteoporoza este o boală metabolică osoasă caracterizată prin scăderea masei osoase cu păstrarea raportului dintre faza minerală şi cea organică, deteriorarea microarhitectonicii ţesutului osos şi scăderea consecutivă a rezistenţei osului, cu creşterea riscului pentru fracturi.
Femeile active intră la menopauză mai devreme decât cele sedentare (studiu) Femeile care fac exerciţii fizice şi se hrănesc sănătos intră de obicei mai devreme la menopauză. Un studiu japonez publicat în revista 'Menopause' arată că femeile cu activitate fizică şi care ţin un regim bun pentru inimă au în general o menopauză mai timpurie, scrie canoe.com.