Cele mai citite
 


Cancer colorectal: aspirina reduce cu 30% riscurile de mortalitate
joi, 13 august 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Gastroenterologie
 

/Journal of the American Medical Association (JAMA)/

Washington, 13 aug /Agerpres/ - Administrarea zilnică a unei pastile de aspirină reduce cu aproape 30% riscurile de mortalitate de cancer colorectal la pacienţii care suferă de această boală, potrivit unui studiu publicat în SUA, relatează AFP.

 

Studiul efectuat de Massachusetts General Hospital, care ar urma să fie verificat de un studiu complementar arată, de asemenea, că administrarea regulată de aspirină induce un risc scăzut de contractare a unei tumori benigne sau a unui cancer de colon.

Aspirina împiedică creşterea tumorii colorectale inhibând o enzimă (COX-2), responsabilă cu inflamarea şi proliferarea celulelor şi foarte activă în majoritatea tipurilor de cancer colorectal. Două treimi dintre cancerele de colon dezvoltă acest tip de enzimă COX-2.

Studiul, apărut în Journal of the American Medical Association (JAMA), a vizat 1.279 de bărbaţi şi femei care au contractat un cancer colorectal fără metastază în diferite stadii, timp de 12 ani, între 1980 et 2008. Unul dintre grupurile de bolnavi a luat o pastilă de aspirină zilnic.

Cei care luau aspirină, după ce au fost diagnosticaţi cu cancer, au avut cu 30% mai puţine riscuri să moară de acest cancer colorectal şi cu 21% mai puţine riscuri să moară pur şi simplu.

Dintre cei care sufereau în special de tumoare C0X-2-pozitiv, riscurile de deces de acest cancer au fost cu 61% mai scăzute la cei care luau aspirină.

"Aceste rezultate sugerează că aspirina poate influenţa biologia tumorilor colorectale stabilite, prevenind, de asemenea, apariţia lor", a afirmat doctorul Andrew Chan, de la Massachusetts General Hospital şi Facultatea de medicină de la Harvard. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
de monicq
nu se specifica greutatea pastilei de aspirina luata zilnic...este cumva de 500 mg?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aspirina reduce riscul de cancer de colon la persoanele obeze cu sindromul Lynch (studiu) Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumoră, potrivit unui studiu internaţional publicat în revista americană Journal of Clinical Oncology, informează AFP.
Experţi americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului şi a cancerului Un grup de experţi independenţi consultaţi de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral şi de cancer colorectal,...
Test molecular care arată cine se vindecă de cancer la colon Cercetători din cadrul Institutului pentru Cercetarea şi Tratarea Tumorilor Candioli /IRCC/, din Italia, au descoperit un test care arată cine se va vindeca de cancer colorectal cu mestastaze. Rezultatul este util în selecţionarea terapiilor pentru tumorile la colon.
Aspirina luată în doze mici, preventive, prezintă mai multe riscuri decât beneficii /studiu/ Riscurile asociate luării unei doze mici de aspirină în fiecare zi de către persoane care nu suferă de boli cardiovasculare depăşesc beneficiile în ceea ce priveşte prevenirea unui accident cardiac, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană de specialitate Archives of Internal Medicine...
Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere a riscului de cancer de colon Londra, 21 ian /Agerpres/ - Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere considerabilă a riscului de îmbolnăvire de cancer de colon, conform unui studiu comparativ realizat pe mai mult de jumătate de milion de europeni, ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei...
O aspirină pe zi reduce riscul de deces din cauza cancerului O aspirină pe zi poate reduce riscul de mortalitate de cancer în medie cu până la 25%, procente diferite în funcţie de tipul de cancer, conform unui nou studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, transmite publicaţia Financial Times.