Cele mai citite
 


Atletism: Toţi participanţii la CM de la Daegu vor fi supuşi testelor sanguine
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi sportivii participanţi la Campionatele mondiale de la Daegu, din Coreea de Sud, vor fi supuşi unor teste sanguine, înaintea începerii competiţiei, de pe 27 august, a anunţat Federaţia internaţională de atletism (IAAF), un program antidopaj "fără precedent", după cum îl caracterizează.
În vreme ce IAAF a adoptat oficial paşaportul biologic la sfârşitul anului 2010, după ce a condus un proiect pilot de mai mulţi ani, aceste teste sanguine vor servi pentru reînnoirea profilurilor sportivilor sau la crearea lor pentru cei care nu îl aveau încă.
''Va fi pentru prima oară când o masă de circa 2.000 de sportivi participanţi la un eveniment sportiv major va trebui să se supună unui control sanguin, în condiţii materiale optimale identice şi în aceeaşi perioadă de timp", a subliniat IAAF, într-un comunicat.
Aceste 2.000 de teste vor completa cele aproximativ 500 controale antidoping urinare clasice prevăzute la Daegu, în competiţie şi în afara ei, precizează federaţia, de la care se aşteaptă o mai bună eficienţă a controalelor. De acum, aceste teste vor putea depista sportivii după variaţiile anormale ale profilului sanguin al fiecăruia.
Paşaportul biologic permite detectarea dopajului pornind de la efectele sale asupra organismului, prin constatarea, de pildă, a unor anomalii în anumiţi parametri sanguini, cum ar fi hematocritul sau nivelul de retyculocite (globule roşii tinere), spre deosebire de un test clasic, care caută urme ale unei substanţe interzise în sânge sau urină. AGERPRES (Lucian Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coreea de Sud propune un ajutor Nordului Crucea Roşie din Coreea de Sud a anunţat joi că a trimis un mesaj Coreii de Nord în care i-a propus acesteia un ajutor de urgenţă în urma inundaţiilor, în pofida tensiunilor actuale dintre cele două ţări, relatează AFP.
Coreea de Sud, vizată de un atac cibernetic masiv lansat de Coreea de Nord Coreea de Nord a piratat peste 140.000 de calculatoare ale unor corporaţii şi agenţii guvernamentale sud-coreene şi a plantat viruşi având drept scop comiterea unui atac cibernetic masiv care a fost însă dejucat, informează agenţia Yonhap, citând surse din cadrul poliţiei, relatează Reuters.
Coreea de Sud: Bilanţul morţilor cauzate de coronavirusul MERS se ridică la 23 Coreea de Sud a anunţat joi trei noi decese cauzate de coronavirusul MERS, fapt ce sporeşte îngrijorările cu privire la capacităţile acestei ţări de a limita epidemia, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat eşecurile autorităţilor sanitare, notează AFP.
Coreea de Sud: Trei producători renumiţi de ţigări, daţi în judecată de serviciul naţional de asigurări medicale Serviciul public de asigurare a sănătăţii din Coreea de Sud a anunţat luni că a depus o plângere împotriva a trei producători de ţigări cărora le cere daune şi interese de 37,3 milioane de euro pentru costurile legate de tratarea bolilor cauzate de fumat, relatează AFP.
Coreea de Sud nu raportează cazuri noi de MERS, pentru prima dată în ultimele 16 zile Ministerul Sănătăţii de la Seul a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat noi cazuri de contaminare cu MERS (Middle East Respiratory Syndrome), pentru prima dată în 16 zile, relatează Yonhap şi Reuters.
Coreea de Sud a raportat primul deces provocat de virusul MERS din ultimele opt zile Coreea de Sud a raportat primul deces provocat de virusul MERS (Middle East Respiratory Syndrome) după mai mult de o săptămână în care nu mai avuseseră loc astfel de evenimente medicale generate de epidemia declanşată în luna mai în această ţară, care s-a soldat până acum cu 34 de morţi, miercuri, informează...