Cele mai citite
 


Berea fără alcool măreşte cu 30% capacitatea antioxidantă a laptelui matern
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Berea fără alcool poate avea un efect benefic asupra mamei şi a sugarului deoarece măreşte cu 30% capacitatea antioxidantă a laptelui matern, potrivit unui studiu realizat de Spitalul Doctor Peset din Valencia şi Universitatea din acest oraş din estul Spaniei, preluat joi de agenţia spaniolă de presă Efe.
La acest studiu, care a început în anul 2008, au participat 80 de femei sănătoase cu origini şi obiceiuri dietetice diferite şi ai căror copii s-au născut cu greutatea adecvată, explică un comunicat difuzat joi de guvernul regional valencian.

Pe durata studiului, dieta obişnuită a 40 dintre aceste femei a fost suplimentată zilnic cu 660 de mililitri de bere fără alcool.

Pilar Cardoner, cercetătoare şi şefa secţiei de Pediatrie a Spitalului Doctor Peset, a semnalat că obiectivul studiului este de a demonstra că aportul unui produs bogat în antioxidanţi precum berea fără alcool poate să modifice 'capacitatea antioxidantă a laptelui uman' şi, prin aceasta, să reducă riscul de boli cardiovasculare la copii.

Din grupul de cercetători mai fac parte Maite Hernandez, medic şi membru al Comitetului spaniol pentru alăptare maternă, şi Maria Miralles, biolog la Universitatea din Valencia.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Berea fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanţilor din laptele matern (studiu) Berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanţi din laptele matern, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Valencia şi Spitalul Universitar Dr. Peset.
Berea, preferată de 58% dintre români; oltenii conduc detaşat în clasamentul pe regiuni (studiu) Bucureşti, 25 apr /Agerpres/- Berea rămâne băutura preferată a românilor, în condiţiile în care 58% dintre persoanele cu vârsta de peste 18 ani care consumă băuturi alcoolice aleg acest produs atunci când se întâlnesc cu prietenii, iar aproape jumătate dintre aceştia obişnuiesc să bea bere în timpul...
O dietă bogată în alimente prăjite creşte riscul de boli cardiovasculare (studiu) Adepţii unui regim bogat în alimente prăjite şi mezeluri, însoţite de băuturi dulci, prezintă un risc cu 56% mai mare să dezvolte boli cardiovasculare în comparaţie cu cei care optează pentru alte diete, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Circulation', editată de American Heart Association...
Legătura dintre alăptare şi inteligenţă, demonstrată de un nou studiu Un studiu realizat de cercetători brazilieni pe termen lung scoate în evidenţă legătura dintre alăptare şi nivelul mai ridicat al IQ-ului copilului, informează France Presse şi BBC.
Riscul dezvoltării de boli cardiovasculare după 55 de ani diferă în funcţie de sex (studiu) Riscul de a dezvolta anumite boli cardiace diferă în funcţie de sex - este concluzia unui studiu realizat de cercetători olandezi de la Universitatea din Rotterdam, care subliniază cât este de important să se ţină cont de aceste diferenţe în prevenirea, observarea şi tratarea maladiilor cardiovasculare...
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.