Cele mai citite
 


Botoşani: Mai puţin de jumătate din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani sunt autorizate din punct de vedere sanitar, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici.
Potrivit acesteia, doar 278 de unităţi (dintre care 129 din mediul urban şi 149 din mediul rural) din totalul celor 734 de grădiniţe, şcoli sau colegii au primit autorizaţia sanitară.
Şeful DSP susţine că neautorizarea instituţiilor de învăţământ este determinată, în principal, de lipsa apei curente.
"383 de unităţi nu au solicitat autorizarea din punct de vedere sanitar. Din datele pe care le deţinem, am constatat că, în ultimul an, a scăzut numărul unităţilor de învăţământ autorizate din punct de vedere sanitar. Motivaţia o reprezintă nesolicitarea autorizaţiei de funcţionare", a afirmat Dumitriţa Mihailovici.
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, Alexandrina Ada Macovei, susţine că, în ciuda numărului mare de unităţi de învăţământ neautorizate, numărul elevilor care învaţă în instituţii cu autorizaţie sanitară a crescut faţă de anul trecut, pe fondul comasării şcolilor.
"În judeţul Botoşani există 78.000 de copii în sistemul de educaţie, dintre care 65.500 învaţă în spaţii autorizate, ceea ce înseamnă peste 86%. Dacă raportăm la numărul de clădiri, într-adevăr, mai puţin de jumătate dintre clădiri sunt autorizate sanitar", a afirmat Alexandrina Ada Macovei.AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Buzău: O treime din şcoli, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Doar 448 din cele 785 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt autorizate sanitar, dintre acestea 105 primind autorizaţie sanitară în ultimul an.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: DSP anunţă că nu va autoriza Sanatoriul Podriga din cauza nepotabilităţii apei Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga nu poate beneficia de autorizaţie sanitară de funcţionare în condiţiile în care apa nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Silvana Tudorache.
Cluj: Peste un sfert dintre şcoli nu sunt autorizate sanitar Peste un sfert dintre unităţile şcolare clujene care n-au fost comasate nu dispun de autorizaţie sanitară de funcţionare.