Cele mai citite
 


Braşov: 26 de copii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
26 de copii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 14 ani din toată ţara au fost internaţi joi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu toxiinfecţie alimentară.
Copiii participă la Braşov la un turneu al şcolilor de fotbal din toată ţara. După micul dejun de joi, servit la restaurantul "Ciucaş" din localitatea Tărlungeni, unde copiii se află cazaţi la motelul cu acelaşi nume, au început să se simtă rău.
Rând pe rând ambulanţe SMURD şi ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Braşov i-au transportat la Spitalul de Boli Infecţioase.
"Starea lor este stabilă, au necesitat perfuzii pentru echilibrare după greţuri, vărsături, colici abdominale. Doi dintre copii sunt puţin mai grav, dar sunt monitorizaţi şi nu sunt în pericol. Alţi doi copii sunt mai bine, probabil au mâncat mai puţină brânză la micul dejun. Aceştia vor părăsi spitalul în cursul serii", a declarat pentru AGERPRES directorul Spitalului de Boli Infecţioase, dr.Felicia Constandiş.
Sursa citată a precizat că cel mai posibil brânza este alimentul după care copiilor li s-a făcut rău. Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică au recoltat probe din alimentele consumate de copii la micul dejun, şi anume, ruladă de pui, brânză telemea şi gem.
Directorul spitalului a mai spus că toţi copiii care au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns cu perfuziile puse încă de la locul incidentului de medicii de pe ambulanţe ceea ce a însemnat foarte mult, pentru că copiii au ajuns echilibraţi la spital.
Copiii vor rămâne internaţi în spital o zi, cel mult două după care vor fi externaţi, a mai spus Felicia Constandiş.
AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Numărul copiilor care acuză probleme medicale a ajuns la 20 Braşov, 11 mar /Agerpres/- Numărul copiilor care acuză dureri abdominale, greţuri, vărsături a ajuns la 20, 16 la Şcoala generală nr. 31 din Braşov şi patru la Şcoala generală nr. 2 din Codlea, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov Ciprian Sfreja.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Braşov: Nici unul dintre copiii cu probleme apărute după consumul laptelui, nu a rămas internat în spital Braşov, 11 mar /Agerpres/- Cei mai mulţi dintre elevii de la Braşov şi Codlea, internaţi în spitale după ce au consumat la şcoală lapte şi corn, au fost externaţi, urmând ca până la finalul zilei, toţi copiii să ajungă acasă.
Braşov: 11 copii din Polonia, cazaţi la Predeal, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară Braşov, 4 feb /Agerpres/- Un număr de 11 copii din Polonia, aflaţi în staţiunea Predeal, au ajuns miercuri la Spitalul de Copii şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, cu o posibilă toxiinfecţie alimentară.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
MS: DSP Braşov a luat măsurile necesare în ancheta derulată la Făgăraş în cazul toxiinfecţiei alimentare Direcţia de Sănătate Publică Braşov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraş cu privire la focarul de toxiinfecţie alimentară din localitate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.