Cele mai citite
 


Compania Antibiotice, profit brut de 28,2 milioane lei, în S1
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania Antibiotice Iaşi a înregistrat un profit brut aferent semestrului I 2011 în valoarea de 28,2 milioane lei /1 euro=4,28 lei/, cu 35% mai mare în raport cu profitul brut aferent primului semestru al anului 2010.
'Explicaţia pentru rezultatele bune obţinute în primul semestru al acestui an este politica Antibiotice de a-şi extinde portofoliul, în ultima perioadă fiind lansate peste 25 de produse noi, dar şi rentabilitatea deosebită a exporturilor, unde a fost atins procentul de 27%', a declarat directorul general al Antibiotice SA, Ioan Nani.
Conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti, valoarea cifrei de afaceri nete înregistrată în primul semestru de Antibiotice SA a fost de 138,5 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului 2010.
Antibiotice şi-a consolidat în primele şase luni poziţia de principal producător de medicamente antiinfecţioase de uz sistemic, înregistrând o creştere de 27% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010. Aport important la cifra de afaceri au avut-o şi medicamentele din clasele sistem nervos central (+7%) şi sistem cardiovascular (+5%), două arii terapeutice în plină dezvoltare în portofoliul Antibiotice, alături de produsele tradiţionale din categoria preparatelor dermatologice şi tract digestiv şi metabolism.
Cifra de afaceri la export a fost obţinută din valorificarea pe plan internaţional a substanţei active Nistatină (58%), a produselor finite (38%) şi din realizarea unor studii de bioechivalenţă (4%) pentru parteneri externi, în propriul Centru de Evaluare a Medicamentului.
Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice au fost Statele Unite ale Americii, Europa (Franţa, Ungaria, Germania), Asia, Rusia şi alte state membre CSI (Azerbaidjan, Georgia, Moldova). Pentru a doua jumătate a anului 2011, compania estimează o creştere a valorii exporturilor comparativ cu anul 2010, prin concretizarea unor proiecte noi de export în statele europene, SUA, Orientul Mijlociu şi Rusia.
În semestrul I 2011, compania Antibiotice s-a situat pe locul patru în topul producătorilor de medicamente generice din România cu o cotă de piaţă de 7,1%, înregistrând o cifră de afaceri netă de 138,5 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de semestrul I 2010.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/SC Antibiotice SA - una dintre cele mai apreciate fabrici ieşene pe plan naţional şi internaţional Una dintre cele mai prolifice şi mai apreciate întreprinderi ieşene pe plan naţional şi internaţional este fabrica de medicamente SC Antibiotice SA.
Vânzările companiei Antibiotice au crescut cu 6% în primul semestru, iar profitul brut cu 19% Vânzările companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi s-au cifrat la 149,78 milioane în primul semestru din 2014, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului 2013, conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Antibiotice SA a înregistrat un profit brut în creştere cu 13%, de aproape 19 milioane lei, în S1 Valoarea veniturilor din vânzări, înregistrată în primul semestru de Antibiotice SA, a fost de 143,8 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de perioada similară din 2015, iar profitul brut aferent aceluiaşi interval de timp a crescut cu 13%, până la valoarea de 18,85 milioane lei, conform rezultatelor...
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...