Cele mai citite
 


Gorj: Anchete ale DSP şi procurorilor în cazul decesului tinerei de 17 ani
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Parchetului Târgu-Jiu şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au deschis anchete separate în cazul tinerei de 17 ani decedate miercuri în secţia ORL în urma unui infarct miocardic, în paralel cu cele care au fost începute de Colegiul Medicilor Gorj şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Potrivit unui comunicat transmis joi presei de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a constituit o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care a survenit, la data de 10 august, decesul minorei T.R.M. (în vârstă de 17 ani), în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor şi stabilirii răspunderii judiciare.
În ceea ce priveşte ancheta derulată de reprezentanţii DSP Gorj, directorul instituţiei, Marius Boeriu, a declarat, joi, că o comisie formată la ordinul subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a mers în cursul dimineţii la secţia ORL, unde a avut loc evenimentul, pentru a cerceta locul din punct de vedere organizatoric şi igienico-sanitar.
"Comisia a mers în secţia ORL să vadă dacă există deficienţe pe aspectul organizatoric sau igienico-sanitar. Au verificat, de asemenea, şi condiţiile de acolo, dacă există oxigen în fiecare salon, aparatura, curăţenia. În cursul zilei vom transmite domnului subsecretar rezultatul. Trebuie menţionat că atunci când moare cineva în spital se anunţă imediat Ministerul Sănătăţii, lucru care a fost făcut", a spus Marius Boeriu. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Tânăra internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean a murit în urma unui infarct miocardic Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au finalizat autopsia tinerei în vârstă de 17 ani, decedată miercuri dimineaţă în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în urma unei injecţii cu ampicilină, rezultatele indicând faptul că fata a murit în urma unui infarct miocardic.
Gorj: Procurorii deschid o anchetă în legătură cu moartea în spital a femeii însărcinate din Târgu-Cărbuneşti Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care o femeie însărcinată, din Târgu-Cărbuneşti, a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Buzău: Comisie de anchetă a CJ pentru verificarea situaţiei de la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Managerul general al Spitalului judeţean de urgenţă Buzău, dr.Marius Anastasiu, a refuzat, luni, să comenteze imaginile prezentate de televiziuni în care mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie sunt legaţi de paturi, motivând că ''este un fapt minor faţă de problemele mari cu care se confruntă...
Gorj: Ancheta DSP a relevat faptul că lotul de vaccinuri antitetanos provoacă reacţii Ancheta demarată de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj în cazul a 11 elevi, care au ajuns la spital şi au necesitat tratament medicamentos după efectuarea vaccinului antitetanos, a relevat faptul că doza de vaccin cu care au fost imunizaţi copiii provine dintr-un lot care provoacă...
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.