Cele mai citite
 


Gorj: Tânăra internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean a murit în urma unui infarct miocardic
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au finalizat autopsia tinerei în vârstă de 17 ani, decedată miercuri dimineaţă în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în urma unei injecţii cu ampicilină, rezultatele indicând faptul că fata a murit în urma unui infarct miocardic.

Potrivit medicilor legişti, în urma efectuării necropsiei, aceştia au mai descoperit că tânăra avea şi o pancreatită hemoragică, afecţiune de care fata ar fi suferit de mai multă vreme.
Directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, Constantin Pălivan, a declarat că din organele fetei au fost prelevate probe care vor fi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală, rezultatele finale putând fi confirmate abia după examinarea probelor de către cei de la Bucureşti.
"Rezultatele necropsiei ne-au surpins şi pe noi, nu ne aşteptam ca fata să aibă asemenea afecţiuni. Am recoltat probe din organele respective, iar confirmarea rezultatelor va veni după ce probele vor fi examinate la Institutul Naţional de Medicină Legală", a spus, joi, pentru AGERPRES, Constantin Pălivan.
În acest caz, pe lângă ancheta internă demarată de conducerea unităţii spitaliceşti, şi Colegiul Medicilor din Gorj a deschis altă anchetă pentru a afla cu exactitate cauzele producerii tragicului eveniment şi cine se face vinovat de acest lucru.
"Nu a fost depusă nicio sesizare în acest sens, dar noi ne-am autosesizat şi vom ancheta cazul pentru a stabili cine se face vinovat de decesul tinerei", a precizat, joi, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj, Ana Băleanu.
Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a decedat miercuri dimineaţa, în jurul orei 06,00 în urma unei injecţii cu ampicilină. Acesta era internată de la începutul săptămânii în secţia ORL a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu şi urma ca în cursul zilei de miercuri să fie operată de polipi şi amigdale.
Părinţii tinerei sunt în stare de şoc, aceştia pierzându-şi şi celălalt copil în urmă cu doi ani, prin înec, tot la vârsta de 17 ani. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Conducerea Spitalului Judeţean Tg. Jiu nu a luat deocamdată măsuri în cazul tinerei decedate La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu au fost luate măsuri, până în prezent, în cazul tinerei de 17 ani, internată în urmă cu aproximativ o săptămână pentru o operaţie de amigale şi polipi şi decedată după o injecţie cu ampicilină, conducerea unităţii aşteptând rezultatele testelor de la Institutul...
Gorj: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu după ce o tânără internată a murit O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, miercuri dimineaţă, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.
Gorj: Numărul sesizărilor de malpraxis a crescut de la începutul anului Numărul sesizărilor de malpraxis primite de Colegiul Medicilor Gorj de la familiile ale căror rude au decedat după ce au fost internate în unităţile medicale din judeţ a crescut în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Gorj: O pacientă internată la SJU Târgu-Jiu a decedat după ce s-ar fi aruncat de la etajul 1 al spitalului O femeie în vârstă de 81 de ani a decedat joi dimineaţa după ce s-ar fi aruncat de la etajul 1 al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, aceasta fiind internată în Secţia Medicală a unităţii.
Gorj: Cauza morţii bebeluşului de la spitalul Târgu-Cărbuneşti a fost asfixia intrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat autopsia copilului născut mort în cursul zilei de duminică, rezultatele indicând faptul că acesta era clinic sănătos.
Gorj: Anchete ale DSP şi procurorilor în cazul decesului tinerei de 17 ani Procurorii Parchetului Târgu-Jiu şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au deschis anchete separate în cazul tinerei de 17 ani decedate miercuri în secţia ORL în urma unui infarct miocardic, în paralel cu cele care au fost începute de Colegiul Medicilor Gorj şi conducerea Spitalului Judeţean...