Cele mai citite
 


Salvaţi Copiii România pledează pentru reducerea deficitului mondial de cadre medicale
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salvaţi Copiii România îi îndeamnă pe toţi susţinătorii campaniei prin care se doreşte acoperirea deficitul mondial de cadre medicale să schimbe poza de profil pe Facebook sau Twitter cu imaginea unui "supererou" medical şi să trimită mesaje către prieteni pentru a face acelaşi lucru, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei transmis, joi, AGERPRES.
Salvaţi Copiii susţine că guvernele trebuie să-şi afirme, cu ocazia Adunării Generale a Naţiunilor Unite din 20 septembrie, angajamentul de a mări numărul cadrelor medicale pentru a salva vieţi.
Pentru a marca numărătoarea inversă a celor 3,5 milioane de secunde ce se vor scurge până pe 20 septembrie, a fost lansat online un avatar amuzant prin intermediul căruia oamenii din lumea întreagă îşi demonstrează solidaritatea cu această campanie prin schimbarea pozei de profil pe Facebook sau Twitter cu imaginea unui "supererou" medical şi prin trimiterea automată a unui mesaj către prieteni pentru a face acelaşi lucru.
"Planeta are nevoie de 3,5 milioane de cadre medicale, iar campania are nevoie de tine. Poţi deveni şi tu un supererou pe healthworkerscount.org, implică-i pe prieteni, şi astfel vei sprijini efortul nostru în promovarea măririi numărului de cadre medicale. Îngrijirea sarcinii, consultul medical periodic, toate acestea asigură, de fapt, supravieţuirea copiilor care vin pe lume", a declarat preşedintele executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.
Pe de altă parte, în comunicat se precizează că reducerea mortalităţii în rândul copiilor sub 5 ani din 16 comunităţi defavorizate din judeţele Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa şi Vrancea reprezintă scopul programului "Fiecare copil contează" derulat de Salvaţi Copiii România cu sprijinul Ministerului Sănătăţii
Prin proiectul "Fiecare copil contează" sunt derulate acţiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componentă majoră de informare şi educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi, şi printr-o componentă de intervenţie, care presupune asigurarea unei alimentaţii sănătoase (suplimente nutriţionale) femeilor gravide şi copiilor cu vârsta de până la 5 ani.
Până în prezent, au beneficiat de îngrijire suplimentară şi de sprijinul material oferit de Salvaţi Copiii 140 gravide (25 minore), 213 mame tinere (39 minore) şi 532 copii.
Organizaţia Salvaţi Copiii România este o instituţie cu rol social, a cărei misiune este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin. Salvaţi Copiii desfăşoară programe în peste 120 de ţări. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Campanie de donare de sânge iniţiată de mama unei fetiţe bolnave O campanie de donare de sânge pentru copiii bolnavi se derulează în judeţ sub genericul 'Strop de sânge pentru un copil'!, iniţiată de o mamă căreia mai mulţi medici de la două spitale din Bucureşti i-au tratat fiica suferindă de o boală gravă.
Program pentru copii şi mame defavorizate În primele trei luni de la lansarea programului "Fiecare copil contează" au fost incluşi în proiect 260 de copii cu vârsta până la cinci ani, precum şi 87 de mame şi 85 de viitoare mămici, se arată într-un comunicat transmis presei de Organizaţia "Salvaţi Copiii" România.
Braşov: Campanie de informare - Tu ştii câţi paraziţi ameninţă copilul tău Agenţia Metropolitană Braşov, împreună cu Facultatea de Medicină a Universităţii Transilvania, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Asociaţia Educatoarelor din România au lansat, marţi, proiectul 'Tu ştii câţi paraziţi ameninţă Copilul tău', în scopul prevenirii îmbolnăvirii copiilor din cauza unor paraziţi...
Campanie pentru femeile însărcinate şi copiii defavorizaţi din mediul rural Campania de strângere de fonduri ''Mame bune, copii sănătoşi'' a fost lansată joi, de World Vision România, cu scopul de a susţine şi extinde programul de îmbunătăţire a stării de sănătate şi nutriţie a femeilor însărcinate şi a copiilor defavorizaţi din mediul rural
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Braşov: Un incubator performant şi un monitor de funcţii vitale, donate Maternităţii Braşov Un incubator performant şi un monitor de funcţii vitale în valoare de 25.000 de euro au fost donate marţi Spitalului de Obstretică şi Ginecologie 'Dr. Ioan Aurel Sbârcea' din Braşov de Salvaţi Copiii România şi reprezentanţii unei librării online.