Cele mai citite
 


Sibiu: Au ajuns la spital cu reacţii anafilactice după ce au fost înţepaţi de viespi şi albine
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Şase sibieni alergici au ajuns, începând de miercuri, cu reacţii anafilactice la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, după ce au fost înţepaţi de viespi şi albine.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Puşcă, a precizat, joi, că prima pacientă care a avut nevoie urgentă de ajutorul medicilor, după ce a fost înţepată de o viespe, a fost o femeie de 48 de ani, din localitatea Arpaşu de Jos, care în prezent este în stare bună, dar care va trebui să mai rămână internată câteva zile pentru supraveghere şi tratament de specialitate. Sibianca le-a povestit medicilor că a fost înţepată de o viespe în timp ce a mers în vizită la o vecină, care are viţă-de-vie. Imediat ce a început să se umfle, femeia, care ştia că este alergică, şi-a chemat soţul în ajutor care a sunat de urgenţă la ambulanţă.
Alţi cinci sibieni au venit la spital, tot cu reacţii alergice, după ce au fost înţepaţi de albine, ei primind tratament de specialitate.
Medicii le recomandă pacienţilor care au suferit astfel de înţepături şi prezintă reacţie alergică locală sau generalizată să se prezinte de urgenţă la o unitate medicală. Cei care ştiu că sunt alergici la înţepăturile de viespe sau albină trebuie să poarte cu ei un dispozitiv autoinjector cu adrenalină (epinefrina) pentru a evita şocul anafilactic. AGERPRES/ (AS - Isabela Paulescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Sibiu: Femeie de 61 de ani, decedată din cauza gripei O femeie de 61 de ani a decedat luni, în secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, fiind cel de al doilea pacient decedat din cauza gripei, în acest an, conform unui comunicat remis AGERPRES.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.