Cele mai citite
 


SUA: Un tratament pentru leucemie în care tumorile 'dispar în săptămâni'
vineri, 12 august 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Oameni de ştiinţă americani au dezvoltat nişte celule mutante care devin adevăraţi 'ucigaşi în serie' pentru tumorile apărute în leucemie, capabile să elimine cancerul într-o lună, relatează în ediţia de joi cotidianul britanic The Daily Telegraph.

Cercetătorii de la Centrul Abramson pentru oncologie al Universităţii din Pennsylvania au pus la punct o tehnică în care pacienţii cu leucemie sunt trataţi cu ajutorul propriilor lor celule T - un tip de leucocite, globulele albe. Acestea sunt modificate genetic astfel încât să atace şi să distrugă tumori din organismul respectivului pacient.

Dr. Carl June, care a condus studiul, susţine că tratamentul este atât de puternic încât tumorile sunt 'distruse' într-o lună, cu mult mai puţine efecte adverse decât tratamentele existente.

Tratamentul a fost testat pe trei pacienţi care sufereau de leucemie cronică.

Potrivit cercetătorilor, a căror muncă este prezentată în revista de specialitate Journal of Medicine and Science Translational Medicine, unul din pacienţi, un bărbat în vârstă de 64 de ani ale cărui sânge şi măduvă osoasă erau împânzite de tumori, a răspuns 'extraordinar de bine'. În ziua 28 de tratament, tumorile dispăruseră.

Echipa speră acum ca acest tratament să poată fi folosit la combaterea altor tipuri de cancer, inclusiv limfomul non-Hodgkin şi leucemia limfocitară acută.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
de Oana
Poate ar fi mai bine, înainte să petreacă ani de zile încercând să ajusteze metoda pt alte tipuri de cancer, să se apuce să o aplice în mod real într-un spital,nu numai experimental. În felul ăsta mai mulţi oameni ar avea access la metoda asta mai devreme,chiar dacă va trebui să suporte costurile...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide cancerul Cercetători de la Harvard Medical School au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide tumorile canceroase cerebrale.
Recurgerea doar la secvenţierea genetică a unei tumori pentru diagnosticare, insuficientă pentru un tratament corect (studiu) Recurgerea doar la secvenţierea genetică a unei tumori ca metodă de diagnosticare poate conduce la un tratament greşit pentru o mare parte a pacienţilor bolnavi de cancer, au anunţat cercetătorii americani într-un studiu publicat în revista Science Translational Medicine, scrie agenţia Xinhua.
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.
Experţi americani recomandă începerea screening-ului pentru cancerul de sân de la vârsta de 50 de ani Femeile care nu au un risc crescut cunoscut de cancer de sân ar trebui să înceapă după vârsta de 50 de ani să facă screening mamografic de două ori pe an până la vârsta de 74 de ani, potrivit unei recomandări finale emise marţi de un grup de lucru influent din SUA, informează xinhuanet.com.
Terapia celulară oferă speranţe în tratarea leucemiei la copii /studiu/ Washington, 25 mar /Agerpres/- Cercetătorii americani au înregistrat succese încurajatoare în noul tip de terapie celulară, care a permis să elimine la o fetiţă în vârstă de 7 ani orice urmă de leucemie prin 'reprogramarea' limfocitelor T pentru ca acestea să atace celulele canceroase, se arată într-un...