Cele mai citite
 


Traian Igaş: Intenţionăm comasarea inspectoratelor poliţiei de frontieră, încât să existe un singur inspectorat pe graniţa cu Ucraina
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat, joi, că pe zona de nord-vest a României, pe graniţa cu Ucraina, va funcţiona un singur inspectorat al poliţiei de frontieră.
"Intenţionăm comasarea inspectoratelor poliţiei de frontieră, astfel încât să existe un singur inspectorat pe graniţa cu Ucraina. O parte dintre angajaţii pe care îi regăsim în birouri vor trece la activităţi operative. Acest inspectorat de la graniţa cu Ucraina va fi la Sighetu Marmaţiei. Există puncte pe graniţă care aparţin de inspectoratele din Suceava şi Satu Mare, dar Sighetul e la mijloc, iar unitatea de acolo îndeplineşte toate condiţiile", a declarat ministrul Igaş.
El a precizat că fuziunea celor trei inspectorate ale poliţiei de frontieră din judeţele Satu Mare, Suceava şi Maramureş are loc în contextul aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen, dar şi în cel premergător reorganizării unor servicii din cadrul MAI.
Ministrul Igaş a analizat, joi, la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră din Sighetu Marmaţiei, modul în care au fost utilizate sumele accesate prin programul de modernizare şi reabilitare a sectoarelor poliţiei de frontieră Sighetu Marmaţiei, Sarasău, Vişeu de Sus şi al sediului IJPF. Acesta a menţionat în discuţiile purtate cu conducerea poliţiei de frontieră din judeţul Maramureş că "este nevoie de întărirea graniţelor pentru aderarea la Spaţiul Schengen".
Tot joi, ministrul Traian Igaş a participat împreună cu subsecretarul de stat Raed Arafat la inaugurarea noului sediu SMURD Maramureş care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din municipiul Baia Mare.
De asemenea, ministrul Administraţiei şi Internelor a vizitat Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş care deserveşte zona de nord-vest a ţării. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Discuţii despre înfiinţarea în Ucraina a unui serviciu de tip SMURD Baia Mare, 11 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a discutat, vineri, la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, cu o delegaţie din Ucraina despre înfiinţarea unui serviciu de tip SMURD, similar celui din România.
Maramureş: Spitalul judeţean de Urgenţă, în proces de reabilitare şi modernizare Baia Mare, 14 aug /Agerpres/- Executantul lucrării de reabilitate şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cât şi administraţia instituţiei medicale au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care a participat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu şi managerul...
Maramureş: Au fost finalizate lucrările de modernizare a SJU Baia Mare Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş şi cei ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că lucrările de reabilitare a principalului spital din judeţ au fost terminate, iar unitatea medicală funcţionează acum la întreaga capacitate.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.