Cele mai citite
 


Vaslui: Consiliul Judeţean va da în judecată Ministerul Sănătăţii
vineri, 12 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui a anunţat, joi, că va da în judecată Ministerul Sănătăţii (MS) în urma reducerii numărului de paturi din sistemul sanitar vasluian.
Potrivit preşedintelui CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, numărul de paturi rămas în spitale este sub cel impus de normele europene.
'De la 1 aprilie, peste 200 de paturi au dispărut din unităţile sanitare vasluiene. Nu pot sta să mă uit cum se duce de râpă acest sistem. Eu îi dau în judecată. Numărul de paturi rămase în judeţ nu este conform cu cel stabilit prin normele UE. Pentru judeţul Vaslui ar trebui să avem 2.200 de paturi şi MS ne-a lăsat cu 2.030. Dacă nici în spitalele de stat nu mai au loc, mor cu zile', a declarat, joi, pentru AGERPRES preşedintele CJ, Vasile Mihalachi.
Conducerile unităţilor sanitare spun că fac faţă cu greu numărului mare de pacienţi cu puţinii bani pe care îi primesc.
'Reducerea paturilor, în condiţiile în care diferenţele dintre sat şi oraş în România sunt altele decât în Europa, este un lucru forţat la vremea aceasta. Populaţia judeţului este destul de îmbătrânită şi nu poate să suporte costul tratamentelor la domiciliu. Este o situaţie destul de grea, mai ales că a scăzut şi finanţarea', a spus Lelia Croitoru, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt aproximativ 830 de paturi, iar în multe dintre secţiile celei mai mari unităţi sanitare din judeţ pacienţii stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Secţia Neurologie este una dintre cele mai aglomerate în toate perioadele anului.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, numărul persoanelor diagnosticate cu accidente vasculare cerebrale a înregistrat în acest an o creştere alarmantă la nivelul judeţului Vaslui şi din această cauză secţia de neurologie este arhiplină, cele 50 de paturi fiind insuficiente în comparaţie cu numărul mare de internări. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Consiliul Judeţean a amânat preluarea spitalului de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, votul pentru aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene.
Fostul director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, trimis în judecată Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată pe Ion Manole, director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în perioada 7 aprilie - 21 decembrie 2008, acuzat că a avizat 14 contracte de achiziţii de produse, în valoare totală de 69.092 lei, de la o societate...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă, dat în judecată de ginecologi pentru neacordarea unor sporuri Şapte medici ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au dat în judecată instituţia sanitară, solicitând în instanţă acordarea unor sporuri pentru activitatea desfăşurată în sălile de operaţii.
Vaslui: MS va împuternici o persoană să ocupe temporar funcţia de manager la Spitalul de Urgenţă Prefectura Vaslui a anunţat marţi că la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) va fi împuternicită de către ministrul sănătăţii Attila Cseke o persoană care să ocupe provizoriu funcţia de manager al instituţiei sanitare.
Vaslui: Spitalele din judeţ au rămas fără 300 de paturi în urma reorganizării Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au, începând de luni, cu 301 paturi mai puţin decât până acum, odată cu intrarea în vigoare a noii structuri organizatorice aprobate de Ministerul Sănătăţii.