Cele mai citite
 


Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor servicii.
'Sistemul va funcţiona astfel: apelul va fi preluat de la 112, iar la dispeceratul medical integrat se va decide ce echipaj pleacă, dacă pleacă ambulanţa, dacă pleacă echipajul SMURD, dacă pleacă amândouă sau dacă e necesară intervenţia maşinii de pompieri ori a celei de descarcerare. Echipajele de pe ambulanţe sau SMURD vor putea ajunge mult mai repede la cazuri pentru că se scurtează timpul de intervenţie', a explicat dr. Raed Arafat.
El a precizat că, din punct de vedere tehnic, unirea celor două dispecerate eficientizează mult acest sistem, hotărârile luându-se de acum înainte într-un singur loc. Integrarea Ambulanţei cu ISU, ca decizie în ceea ce priveşte maşinile Ambulanţei, maşinile SMURD-ului, maşinile de descarcerare, maşinile de incendii, constituie un pas major înainte.
'Măsura face parte dintr-un proiect pe care dorim să îl implementăm, Aradul fiind unul din centrele pilot. Dacă vom constata că proiectul va funcţiona atât la Arad, cât şi în alte locuri unde dorim să-l implementăm, vom emite un document legislativ prin care această integrare să devină obligatorie la nivel naţional', a adăugat dr. Raed Arafat.
Echipajele de ambulanţă şi cele ale SMURD vor putea răspunde mai repede la solicitări, timpul de intervenţie scurtându-se prin comasarea dispeceratelor Serviciului de Ambulanţă şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, judeţul Arad fiind cel de-al treilea din ţară, după Sibiu şi Maramureş, în care se implementează proiectul-pilot de integrare a dispeceratelor de ambulanţă cu cele ale ISU, care include şi SMURD.
La evenimentul care a avut loc vineri au mai lut parte Constantin Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, col. Marcel Lucaciu, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Laurenţiu Călin Bibarţ, prefectul Aradului, alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Ministerul Sănătăţii: Inaugurarea dispeceratelor medicale integrate ISU - Serviciul de Ambulanţă În România vor funcţiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanţă şi ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), sub forma unor centre pilot.
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.