Cele mai citite
 


Creanţe de aproape patru milioane de lei, recuperate de la societăţi aflate în insolvenţă
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a recuperat, în primul semestru din 2011, creanţe de 3,98 milioane de lei, banii ajungând la bugetul de stat, informează AVAS.
Creanţele au fost recuperate de la societăţile comerciale care se încadrează în prevederile Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenţei şi a falimentului. Sumele recuperate de AVAS provin din datorii bancare sau comerciale, din contribuţii restante la asigurările de sănătate, precum şi din creanţele proprii AVAS.
Potrivit unui comunicat al AVAS, instituţia deţine în portofoliul său 5.082 de societăţi comerciale aflate în procedura insolvenţei şi a falimentului, numărul acestora fiind în continuă creştere, ca urmare a crizei economice. Faţă de aceste societăţi, AVAS este creditor majoritar sau minoritar, iar pentru 165 de companii are şi calitatea de acţionar.
La începutul lui 2010, în portofoliul AVAS erau înregistrate 6.565 de societăţi debitoare care aveau înregistrate pe rolul instanţelor un număr de 11.363 dosare, având ca obiect procedura insolvenţei, falimentului sau lichidarea. Până în prezent, au fost soluţionate şi încheiate 5.161 dosare prin care s-a închis procedura insolvenţei pentru 1.483 de societăţi debitoare. Acest lucru s-a realizat ca urmare a stingerii creanţelor datorate AVAS prin recuperarea acestora sau prin finalizarea procesului, ca rezultat al parcurgerii tuturor etapelor specifice procedurii insolvenţei.
Gestionarea portofoliului dinamic al dosarelor de insolvenţă, constituit în prezent din 6.202 dosare aflate pe rolul instanţelor din toată ţara, aparţine Direcţiei Insolvenţă din AVAS. Aceste reprezintă cauze de insolvenţă, lichidări voluntare şi dizolvări de drept, conform prevederilor Legii nr. 85/2006, a Legii nr.137/2002 şi a Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Prin parcurgerea etapelor specifice procedurii insolvenţei, Autoritatea urmăreşte recuperarea creanţelor cuvenite statului de la toate societăţile comerciale care intră în proces de insolvenţă, faliment sau dizolvare. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Peste 170 de avocaţi şi notari au restanţe de peste 600.000 lei la plata asigurărilor de sănătate Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că 165 de avocaţi şi 14 notari aveau la data de 30 septembrie, datorii de peste 600.000 lei la plata contribuţiilor către fondul asigurărilor de sănătate de stat.
Serbia caută cumpărători pentru peste 500 de firme de stat Agenţia pentru privatizare din Serbia a scos vineri la vânzare mai multe sute de companii de stat care înregistrează pierderi, inclusiv cea mai mare mină de cupru din Europa, în cadrul eforturilor Guvernului de a reduce împrumuturile, transmite Reuters.
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Brăila: Datorii de peste 21 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 21 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate de directorul instituţiei, Luciana Boboc.
Liviu Voinea (MFP):Măsurile de redresare economică vor fi însoţite de elemente de siguranţă, iar impactul pe buget va fi pozitiv Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ Liviu Voinea precizează, într-un interviu acordat AGERPRES, ce impact bugetar vor avea măsurile de redresare economică anunţate recent de Guvernul României şi ce măsuri suplimentare de siguranţă vor fi introduse pentru a obţine efectele pozitive...
EXCLUSIV Preşedintele AVAS: Statul va păstra controlul asupra preţului la medicamente Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, susţine că înfiinţarea Companiei Farmaceutice Române are ca scop un interes naţional şi anume păstrarea de către stat a controlului asupra preţului la medicamente, ca o contrapartidă la preţurile medicamentelor din...