Cele mai citite
 


Dolj: Tineri din Africa de Sud, studenţi la cele două universităţi din Craiova
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi studenţi din Africa de Sud intenţionează ca, din anul universitar 2011-2012, să vină la Craiova pentru a studia la cele universităţi, respectiv Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Facultăţile cele mai căutate de studenţii din Africa de Sud sunt cele de automatică, matematică, informatică, medicină generală şi stomatologie.
Anunţul a fost făcut, vineri, într-o conferinţă de presă, de prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, care a afirmat că a fost contactat în acest sens de ambasadorul Africii de Sud în România, Pieter Swanepoel, care, la începutul lunii iunie, a vizitat Craiova, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale şi judeţene.
Potrivit sursei citate, diplomatul a luat legătura cu prefectul de Dolj căruia i-a transmis că doreşte să revină în Bănie pentru a discuta cu reprezentanţii celor două instituţii de învăţământ superior din oraş, respectiv prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, rectorul Universităţii din Craiova, şi prof. univ. dr. Adrian Săftoiu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, unde studenţii din Africa de Sud intenţionează să urmeze cursurile. Vizita reprezentantului diplomatic urmează să aibă loc în luna septembrie.
'Ambasadorul Africii de Sud este interesat să stea de vorbă cu cei doi rectori din Craiova şi să viziteze spaţiile de învăţământ, pe cele de cazare şi tot ceea ce ţine de cele două instituţii, pentru că studenţii din Africa de Sud vor să studieze la facultăţile de automatică, matematică şi informatică şi la medicină. Astfel că, în luna septembrie a acestui an, domnia sa doreşte să vină împreună cu un grup de studenţi pentru a lua contact cu mediul educaţional', a mai spus Nicolae Giugea. AGERPRES/(A - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: 400 de studenţi de la Medicină Dentară îşi pun în practică cunoştinţele teoretice printr-un proiect european Facultatea de Medicină Dentară din Craiova a lansat joi proiectul "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii" prin intermediul căruia 400 de studenţi din cadrul instituţiei de învăţământ superior vor avea posibilitatea, pe parcursul a 18 luni, să îşi verifice şi să îşi pună în practică...
Timiş: UMF a inaugurat Laboratorul de simulatoare al Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră naţională Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, miercuri, Laboratorul de simulatoare a Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră în învăţământul românesc.
Dolj: Doi studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară Craiova, câştigătorii premiilor I şi III la concursul naţional de ceramică Doi studenţi din anul II de la Facultatea de Tehnică Dentară din Craiova au câştigat premiile I şi III la concursul naţional de ceramică ce a avut loc în această perioadă în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a manifestărilor ştiinţifice "Zilele Tehnicii Dentare 2013", desfăşurată la Sinaia.
Studenţii protestează împotriva separării facultăţilor din UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au început de luni şi vor continua până pe 14 martie o serie de proteste faţă de tendinţa de separare a facultăţilor universităţii şi mai ales împotriva implicării politicului în problemele învăţământului superior...
Dacian Cioloş către studenţi: Vă încurajez să vă implicaţi în societate Premierul Dacian Cioloş i-a îndemnat, luni, pe studenţii care au participat la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj să se implice în comunitate şi să se formeze şi ca oameni ai societăţii.
Dolj: Cursuri suspendate în 10 şcoli şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie În judeţul Dolj, din cauza cazurile de gripă nouă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea cursurilor la 10 clase de şcoală generală şi liceu din tot atâtea unităţi de învăţământ, precum şi la două grupe de studenţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie.