Cele mai citite
 


Dr. Raed Arafat (Ministerul Sănătăţii): 2 motociclete cu paramedici vor funcţiona în Bucureşti pentru situaţii de urgenţă
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două motociclete conduse de paramedici, având dotarea minimă necesară pentru a salva o viaţă, vor funcţiona în Bucureşti, în maximum două săptămâni, pentru a interveni în situaţiile de urgenţă din zonele greu accesibile.
"În curs de o săptămână - două o să lansăm şi primele două motociclete, la Bucureşti, în colaborare cu colegii de la ISU, cu paramedici pe ele, tot după modelele internaţionale. Sunt achiziţionate deja din 2% (procent virat de persoanele fizice către SMURD din impozitul pe venituri - n.r.), vor fi transferate către IGSU, sunt dotate complet. (...) Vor fi pentru deservirea zonelor aglomerate şi zonelor greu accesibile, până ce ajung echipajele care sunt pe maşini. Deci facem tot posibil ca să ajungem la bolnav mai repede. Este o chestie specifică Bucureştiului. N-aş lansa motociclete în niciun alt oraş din România. Dar, în Bucureşti, este centrul istoric, sunt zonele în care maşinile sunt bară la bară şi nu mai poţi să treci cu Ambulanţa. Până ce ajungi acolo trec 10 - 15 minute în plus şi atunci o motocicletă poate să ajungă mult mai repede, să înceapă primul ajutor", a declarat, vineri, la Şimleu Silvaniei, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Potrivit acestuia, toate echipamentele, inclusiv motocicletele, au fost deja achiziţionate, iar paramedicii care le vor folosi sunt actualmente instruiţi la Poliţia Rutieră, fiind aleşi pentru aceste echipaje pompieri care au deja motociclete proprii.
Dr. Raed Arafat a menţionat că motociclete au defibrilator, echipament de resuscitare, oxigen şi un stingător, adică "dotarea minimă necesară pentru a salva o viaţă, după standardele europene".
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Sorin Marcel Lucaciu, s-au aflat, vineri, la Şimleu Silvaniei, unde au vizitat ambulatoriul recent renovat al spitalului din localitate şi au discutat cu structurile teritoriale ale MAI aspecte privind înfiinţarea serviciului SMURD, în această toamnă, în mai multe localităţi din judeţul Sălaj. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Dr. Raed Arafat: În noiembrie sper să dăm drumul la mai multe substaţii SMURD în Sălaj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a manifestat speranţa, vineri, că în luna noiembrie vor fi inaugurate mai multe substaţii SMURD în Sălaj, care vor evolua ulterior pentru a acoperi necesarul integral al judeţului.
Arafat: Un medic de la Ambulanţă să fie prezent la dispeceratele ISU din Bucureşti şi judeţele unde nu se lucrează integrat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a cerut vineri ca un medic de la Ambulanţă să fie prezent la dispeceratul ISU pe toată perioada de cod portocaliu de ninsoare în judeţele unde dispeceratele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Ambulanţei nu sunt integrate.
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...