Cele mai citite
 


Dr. Raed Arafat: În noiembrie sper să dăm drumul la mai multe substaţii SMURD în Sălaj
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a manifestat speranţa, vineri, că în luna noiembrie vor fi inaugurate mai multe substaţii SMURD în Sălaj, care vor evolua ulterior pentru a acoperi necesarul integral al judeţului.
Prezent vineri la Şimleu Silvaniei, dr. Raed Arafat a afirmat că, până la sfârşitul lunii august, va fi funcţional şi un dispecerat unic Ambulanţă - Pompieri.
"Domnul colonel (Adrian Chichişan, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj - n.r.) mi-a promis că, la sfârşitul lunii august, vor fi gata spaţiile care vor găzdui şi Ambulanţa şi ISU împreună. (...) În luna noiembrie sper că dăm drumul la mai multe substaţii SMURD în Sălaj şi ele vor evolua, după asta, la a acoperi necesarul, integral, la nivelul judeţului", a susţinut, într-o conferinţă de presă, dr. Raed Arafat.
După cum a precizat şeful ISU Sălaj, substaţiile SMURD vor funcţiona, pentru început, la Ileanda, Zalău, Nuşfalău şi Şimleu Silvaniei, urmând a fi extinse la nivelul întregului judeţ.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a arătat că dotarea cea mai importantă, necesară funcţionării serviciului, respectiv ambulanţele şi maşinile de pompieri, este asigurată din două surse: un proiect european, prin care au fost deja achiziţionate o parte din maşinile de descarcerare, şi Ministerul Sănătăţii, care va pune la dispoziţie, la nivel naţional, 55 de maşini de prim-ajutor. Dintre acestea, circa 20 vor ajunge în Sălaj şi în celelalte cinci judeţe în care SMURD va fi operaţional până la sfârşitul anului, iar diferenţa va merge la judeţele unde este necesară suplimentarea ambulanţelor pentru dezvoltarea serviciului.
Obiectivul SMURD este, potrivit dr. Raed Arafat, atingerea, până în 2014, a unui timp de reacţie, în cazul situaţiilor de urgenţă, de opt minute în 90% din cazuri în mediul urban şi 12 minute în 75% din cazuri în mediul rural.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Sorin Marcel Lucaciu, s-au aflat, vineri, la Şimleu Silvaniei, unde au vizitat ambulatoriul recent renovat al spitalului din localitate şi au discutat cu structurile teritoriale ale MAI aspecte privind înfiinţarea serviciului SMURD, în această toamnă, în mai multe localităţi din judeţul Sălaj. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.