Cele mai citite
 


Giurgiu: Pagube de un miliard de lei vechi la Spitalul Judeţean din cauza căderilor de tensiune
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Capacitatea de tratare a bolnavilor ajunşi la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost redusă cu un sfert, după ce mai multe aparate medicale, în valoare totală de aproximativ un miliard de lei vechi, s-au defectat în urma furtunilor însoţite de vânt şi descărcări electrice din această vară, care au determinat căderi de tensiune.
"Este vorba de monitoare şi alte aparate de anestezie - terapie intensivă, unele dintre acestea fiind trimise la reparat. Nu a fost afectată activitatea din această secţie decât că se lucrează la capacitate mai redusă cu aproape un sfert din cauza lipsei acestor aparate", a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului, Elisabeta Bene.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se află în administrarea Consiliului Judeţean.
Preşedintele CJ, Dumitru Beianu, a precizat, vineri, că acordă atenţie deosebită reabilitării clădirii spitalului şi achiziţionării unor aparate medicale imperios necesare pentru obţinerea acreditării unităţii sanitare. El spune că, pe viitor, se gândeşte ca aparatura din spital să fie asigurată pentru astfel de intemperii, ca să nu mai existe situaţii în care activitatea să fie îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi nici cheltuielile spitalului sau ale CJ să crească după efectuarea lucrărilor de reparaţii sau achiziţionării altor aparate medicale noi. AGERPRES/(AS - Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.