Cele mai citite
 


Iaşi: Copii plimbaţi între spitale din cauza lipsei unui microscop operator
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii internaţi la clinicile de neurochirurgie, otolaringologie şi chirurgie plastică din cadrul celui mai mare spital de copii din Moldova - Spitalul Regional de Urgenţă "Sfânta Maria" din Iaşi - sunt plimbaţi între spitale întrucât unitatea medicală nu are în dotare un microscop operator.
Conducerea spitalului, care deserveşte aproximativ 800.000 de copii din zona de est a României, a făcut demersurile necesare către reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi şi cei ai Ministerului Sănătăţii pentru a-i fi alocate fondurile necesare achiziţionării aparatului, fără niciun rezultat însă. Au primit totuşi promisiuni de rezolvare a problemei.
Costul unui astfel de aparat variază, în funcţie de dotare şi complexitate, între 60.000 şi 100.000 de euro, fără TVA, sumă care depăşeşte cu mult bugetul spitalului de pediatrie ieşean.
Până atunci, copiii sunt plimbaţi de la Spitalul de Pediatrie, în funcţie de afecţiuni, peste drum, la Spitalul de Neurochirugie sau la câţiva kilometri distanţă, la Spitalul "Sfântul Spiridon" ori la Spitalul de Recuperare, unde medicii sunt specializaţi să acorde asistenţă adulţilor şi nu celor mici.
"Una dintre priorităţile Spitalului de Copii este achiziţionarea unui microscop operator. Noi avem trei servicii care ar putea beneficia de acest microscop: otorinolaringologice pediatrice, neurochirurgie pediatrică şi cel de chirurgie plastică. Avem multe cazuri în care copiii cu afecţiuni neurochirurgicale, otolaringologice, cu politraume care au secţiuni nervoase ori vasculare au nevoie de acest microscop chirurgical pentru a le rezolva problemele. Din păcate, în momentul de faţă, aceşti bolnavi trebuie trimişi în alte servicii, în alte spitale, unde condiţiile de anestezie - terapie intensivă nu sunt cele pe care le putem oferi noi, colegii din celelalte spitale nu au experienţa pe care o avem noi într-un spital de copii. Acest lucru este o problemă majoră", a declarat, vineri, dr. Valentin Munteanu, directorul Spitalului de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iaşi. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' are un computer tomograf Medicii de la Spitalul Regional de Urgenţă Pediatrică 'Sfânta Maria' din Iaşi vor putea diagnostica mult mai uşor copiii din Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei, cu ajutorul unui computer tomograf care va fi dat în folosinţă la începutul anului 2012.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Spitalul de Neurochirurgie nu va mai fi comasat Spitalul de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu' nu va fi comasat cu Spitalul Clinic Judeţean 'Sfântul Spiridon' dacă şefii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi nu doresc acest lucru, a declarat luni presei Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...