Cele mai citite
 


Japonia: Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza caniculei
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un val de căldură ce s-a abătut de mai multe zile asupra Japoniei a provocat moartea a cel puţin 36 de persoane, cu începere din luna iulie, şi a dus la spitalizarea altor 22.000 de persoane, arată statisticile oficiale şi presa niponă, preluate de AFP.
În cursul acestei săptămâni, mercurul termometrelor a urcat până la 35 de grade Celsius timp de trei zile consecutive, în timp ce autorităţile au cerut să se limiteze folosirea aparatelor de aer condiţionat pentru a economisi energia electrică, efect al accidentului de la centrala nucleară de la Fukushima.
Aproximativ trei sferturi din cele 54 de reactoare nucleare ale Japoniei sunt oprite, la cinci luni după cutremurul urmat de un tsunami ce a provocat cea mai gravă catastrofă nucleară mondială din ultimii 25 de ani, la centrala Fukushima Daiichi, din nord-estul ţării.
Numai joi, patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauza caniculei, şi anume doi agricultori, un agent de pază şi un muncitor în construcţii, a informat, vineri, cotidianul 'Asashi'.
Peste 900 de persoane au fost spitalizate cu simptome de hipertermie, dintre care peste 20 în stare gravă, a anunţat agenţia de presă Kyodo.
Între primele zile ale lunii iulie şi prima săptămână din august, valul de căldură a provocat moartea a 32 de persoane şi spitalizarea altor 21.000, după cum indică statisticile oferite de Agenţia niponă de supraveghere a incendiilor şi dezastrelor naturale.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ÎNCÃLZIRE GLOBALÃ Valul de căldură din Japonia s-a soldat cu cinci morţi şi peste 3.000 de spitalizări Cinci persoane au murit şi peste 3.000 au fost spitalizate ca urmare a valului de căldură care a afectat Japonia în ultima săptămână, potrivit mass-media nipone citate de EFE.
Canicula provoacă decese în rândul vârstnicilor şi trimite oameni în spital, în Japonia Căldura sufocantă care s-a instalat din 6 iulie peste o mare parte din arhipelagul nipon a provocat moartea a cel puţin 12 persoane numai la Tokyo şi spitalizarea a mii de oameni, potrivit media japoneze citate vineri de AFP.
Nivelul de radiaţii, dublu decât se estimase în zona Fukushima, Japonia nepregătită pentru o catastrofă nucleară Japonia a apreciat că nivelul radiaţiilor emanate în prima săptămână după grava avariere a centralei nucleare de la Fukushima, la 11 martie, a fost de două ori mai mare decât se estimase iniţail, transmite BBC marţi, relatând că eaceste date au fost publicate în contextul demarării de către un grup de...
Japonia: Spital mobil american, în ajutorul victimelor recentei catastrofe naturale Un spital de oftalmologie mobil, adus de la Miami pe calea aerului, a început să-şi ofere vineri serviciile persoanelor aflate în nevoie din regiuni din nord-estul Japoniei, care nu au acces la îngrijiri medicale, după cutremurul urmat de tsunami de la 11 martie, informează Kyodo.
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.