Cele mai citite
 


Olt: Zile de concediu fără plată pentru toţi salariaţii Spitalului municipal Caracal
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi angajaţii Spitalului municipal Caracal vor fi trimişi în concediu fără plată, câte două zile pe lună, până la sfârşitul anului, şi vor suporta şi o diminuare cu 20-25% a sporurilor variabile, din cauza reducerii sumelor alocate unităţii sanitare în urma clasificării acesteia în categoria a IV-a.
Managerul Spitalului Caracal, Octavian Popescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că din această vară finanţarea unităţii a fost redusă cu 30% şi, în plus, a fost limitat numărul de cazuri rezolvate la 1.006, deşi anul trecut media cazurilor rezolvate (externări) a fost de 1.800 lunar.
Popescu a spus că spitalul nu înregistrează datorii, dar este nevoie de o reajustare a cheltuielilor cu salariile, care au pondere de circa 80% în bugetul unităţii, precum şi a celor cu medicamente, materiale sanitare etc. Pentru reducerea cheltuielilor cu salariile s-a convenit cu sindicatele, pentru a nu fi făcute disponibilizări, acordarea a câte două zile de concediu fără plată, pentru fiecare angajat, lunar, şi reducerea sporurilor variabile.
"Am redus cu peste 10% cheltuielile cu medicamentele, materialele sanitare. Cu zilele de concediu fără plată şi reducerile de sporuri se face şi o economie la salarii de aproape nouă procente pentru că bugetul spitalului a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 30%, adică cu peste 400.000 de lei. Şi nu ar fi doar problema aceasta, însă mai grav este că CJAS nu ne finanţează decât 1.006 cazuri rezolvate pe lună şi noi niciodată nu am avut mai puţin de 1.400 de cazuri lunar. Conform celor de la CJAS, ar trebui să nu tratăm mai mult de 1.006 pacienţi pe lună şi la restul ce să le facem? Să îi lăsăm bolnavi în faţa spitalului? Evident că vor fi trataţi toţi pacienţii care vin la noi, însă spitalul va face cheltuieli pe care nu le va putea deconta. Se face o triere serioasă a cazurilor pentru internări, dar oricum nu ne-am putea încadra pentru că sunt mai mulţi bolnavi", a spus Octavian Popescu.
Probleme din cauza scăderii bugetului sunt şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti, unde numărul salariaţilor va fi redus cu 49 după ce au fost scoase din organigramă toate posturile neocupate. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Reduceri de personal la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti; printre disponibilizaţi şi cadre medicale Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti a decis restructurarea a 49 de posturi, toate ocupate, din cauza înjumătăţirii finanţării, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii sanitare, Tiberiu Mateescu.
Olt: Consilierii judeţeni au aprobat disponibilizările de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti Consilierii judeţeni au aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, propunerile echipei manageriale de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti privind o nouă organigramă, redusă faţă de cea în vigoare cu 49 de posturi.
Olt: Peste 140 de posturi de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţate Consilieri judeţeni din Olt au aprobat joi, la propunerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţarea a 143 de posturi, chiar dacă în acest fel organigrama instituţiei va fi mai mică decât normativele.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti preia dispensarul TBC din Drăgăneşti-Olt Dispensarul TBC din oraşul Drăgăneşti-Olt, localitate unde spitalul a fost închis în urmă cu două luni, va fi transformat în punct de lucru al Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti, după ce joi consilierii judeţeni din Olt au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.
Olt: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost plătite salariile Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi-au primit luni salariile, după o întârziere de peste o săptămână.