Cele mai citite
 


ONU avertizează împotriva riscului unei epidemii de holeră în Somalia
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a avertizat vineri că epidemia de holeră din Somalia, care a ucis deja cel puţin 181 de persoane de la începutul anului, s-ar putea propaga în restul ţării din cauza mişcărilor masive de populaţie cauzate de foamete.
'Suntem îngrijoraţi pentru că şi cauzele epidemiei de holeră sunt legate de sursele de apă şi de condiţiile de igienă. Persoanele deplasate şi mişcările de populaţie sporesc riscul propagării bolii', a declarat Michael Yao, un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, într-o conferinţă de presă.

'Când vine vorba de holeră, toată lumea este în pericol. Însă sunt condiţii 'ideale' pentru transmiterea maladiei în acest moment la Mogadiscio', a subliniat un purtător de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, citat de France Presse. Potrivit cifrelor OMS, circa 4.272 de cazuri de diaree au fost semnalate într-un spital din Mogadiscio de la începutul anului, cu 181 decese, adică 'de două până la trei ori' mai multe decât au fost înregistrate în urmă cu un an.

Jumătate dintre victime erau copii de mai puţin de doi ani, conform OMS, care a menţionat că această grupă de vârstă este în mod special vulnerabilă.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de holeră din Haiti, de 'tipul cel mai periculos' (ministrul sănătăţii) Ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, a confirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, existenţa unei epidemii de holeră 'de tipul cel mai periculos' în ţară, care se află la originea a peste 135 de decese în ultimele zile, relatează AFP.
Epidemia de holeră din Haiti se va răspândi şi în Republica Dominicană (OMS) Epidemia de holeră din Haiti se va propaga inevitabil şi în Republica Dominicană, dar probabil va provoca mai puţină devastare în această ţară, a precizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
Epidemia de holeră se extinde în Haiti 135 de persoane au decedat în ultimele zile în Haiti ca urmare a unei epidemii de holeră declanşate în nordul ţării şi alte 1.500 de cazuri au fost recenzate, a anunţat - joi - Claude Surena, preşedintele Asociaţiei medicale haitiene, citat de AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Kenya: Cel puţin 10 morţi de holeră în cea mai mare tabără de refugiaţi din lume (ONU) Cel puţin 10 somalezi au murit de holeră şi alţi 1.000 s-au îmbolnăvit în tabăra de refugiaţi Dadaab, cea mai mare din lume, situată în nord-estul Kenyei, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.