Cele mai citite
 


Punctul de operare aeromedical al SMURD, pe aeroportul din Arad, începând din septembrie
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un punct de intervenţie aeromedical SMURD va funcţiona începând din septembrie pe aeroportul internaţional din Arad, urmând să deservească alte cinci judeţe, a anunţat vineri, la Arad, ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş.
"Undeva în luna septembrie vrem să inaugurăm la Arad această staţie de intervenţie rapidă dotată cu elicopter, dotată cu personal medical, care să poată face faţă provocărilor şi care va deservi şi judeţele Arad, Bihor, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi o parte din Sălaj", a declarat ministrul Igaş.
Potrivit acestuia, elicopterul ce va intra în dotarea punctului SMURD de la Arad va fi pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor, până la finele anului.
"Elicopterul ce va fi pus la dispoziţie de MAI este dotat cu echipament medical la standardele europene, pentru a putea efectua asemenea operaţiuni. Ulterior, Ministerul Sănătăţii va aduce la Arad unul dintre cele şase elicoptere medicale ce le va achiziţiona în viitor. Punctul de operare SMURD de la Arad va fi deservit de medici şi asistenţi medicali din judeţele Bihor, Timiş şi Arad, care vor veni aici şi vor asigura garda timp de o zi sau două, pe rând, după modele existente deja şi în alte părţi", a precizat, la rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
În România, există în prezent puncte de intervenţie SMURD dotate cu elicoptere, la Bucureşti, Iaşi şi Târgu-Mureş. În 2010, cele trei centre au efectuat 794 de misiuni, care au totalizat 1.508 ore de zbor.
Referindu-se la strategia fiscal-bugetară a Guvernului, ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a afirmat că aceasta nu va afecta în niciun fel ministerul pe care îl conduce.
"Practic, este o strategie pe care trebuie să o menţinem, pentru că dacă nu o vom face acum, ne vom trezi mai târziu că nu vom avea fondurile necesare pentru a gestiona bunul mers al ţării", a spus Traian Igaş. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii derulează un acord pentru achiziţia a şase elicoptere Ministerul Sănătăţii derulează un Acord Cadru, pe o perioadă de patru ani, pentru achiziţionarea a şase elicoptere, a declarat pentru AGERPRES, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Arad: Traian Igaş şi Raed Arafat au discutat despre deschiderea Centrului SMURD de la Arad Arad, 29 oct /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat sâmbătă, într-o vizită oficială la Arad, pentru a discuta cu factorii responsabili despre apropiata deschidere a Centrului Regional SMURD de...
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Arad: Prima intervenţie a elicopterului SMURD de la Arad a fost făcută în oraşul Pecica Elicopterul aflat în dotarea punctului de operare aeriană SMURD de la Arad a avut prima sa intervenţie duminică, la numai o zi de la momentul în care punctul de operare a devenit operaţional.
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.