Cele mai citite
 


Rusia: doi medici inculpaţi după moartea în închisoare a juristului Serghei Magnitski
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de anchetă din Rusia a anunţat vineri că a pus sub acuzare doi medici dintr-o închisoare din Moscova pentru presupusa lor implicare în moartea în detenţie, în 2009, a juristului Serghei Magnitski, informează AFP.
Comisia 'a stabilit o legătură directă între decesul lui Serghei Magnitski şi acţiunile medicilor' în închisoarea Butârka, se precizează într-un comunicat. Doctorul Larisa Litvinova a fost acuzată de 'omucidere prin imprudenţă' iar medicul Dmitri Kratov, unul dintre adjuncţii directorului închisorii, a fost inclupat pentru 'neglijenţă', adaugă comisia în comunicat.

Un raport oficial rus a făcut cunoscut la începutul lunii iulie că Serghei Magnitski a fost victima unor bătăi şi apoi privat 'cu premeditare" de îngrijiri medicale în timpul detenţiei sale, care a durat 11 luni.

Juristul Serghei Magnitski a fost arestat în 2008 sub acuzaţia de evaziune fiscală după ce a denunţat o vastă maşinărie financiară de 5,4 miliarde de ruble /130 milioane de euro/ pusă la cale, susţinea el, de către responsabili ai poliţiei şi fiscului în detrimentul statului rus şi a fondului de investiţii occidental Hermitage Capital.

Juristul, care lucra pentru un cabinet de avocatură american la Moscova şi care oferea consiliere pentru Hermitage Capital, a murit în închisoare la vârsta de 37 de ani. În lucrarea sa publicată în presă, Serghei Magnitski a povestit despre condiţiile deplorabile de detenţie - insalubritate, frig, foame, promiscuitate - şi eforturile sale de a obţine acces la asistenţă medicală.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
Incendiu la un spital de psihiatrie din Rusia: barele de fier şi tranchilizantele i-au împiedicat pe pacienţi să se salveze Incendiul declanşat în noaptea de joi spre vineri într-un spital psihiatric din regiunea Moscova s-a soldat cu 38 de morţi, dintr-un total de 41 de persoane, câte se aflau în clădire în momentul izbucnirii focului. Poliţia a deschis o anchetă penală, încercând să identifice motivele care au dus la moartea...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Asistenta medicală care s-a sinucis după farsa a doi redactori radio a lăsat o scrisoare de adio Jacintha Saldanha, asistenta medicală care a căzut pradă farsei a doi DJ australieni - aceştia au obţinut informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton dându-se drept regina Angliei şi prinţul Charles - şi s-a sinucis din această cauză ar fi lăsat o scrisoare de adio.
Serghei Magnitski, omorât cu zile în penitenciar de înalţi responsabili de la Interne, concluzionează un raport oficial Mai mulţi responsabili din Ministerul rus de Interne sunt implicaţi în moartea în detenţie, în 2009, a juristului Serghei Magnitski, potrivit unui raport al Consililui pentru drepturile omului dat publicităţii miercuri, după ce în ajun conţinutul său a fost prezentat preşedintelui Dmitri Medvedev, transmite...