Cele mai citite
 


Satu Mare: Bloc operator modern pentru Spitalul Judeţean, din fonduri europene
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va avea un modern bloc operator, din bani europeni, printr-un proiect implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare.
Purtătorul de cuvânt al CJ Satu Mare, Ciprian Fabian, a declarat vineri pentru AGERPRES că a fost lansată licitaţia privind reabilitarea şi modernizarea sălilor de operaţie şi cea privind achiziţia de echipament.
Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare a spaţiilor blocului operator este estimată la 1,1 milioane de lei, fără TVA, iar cea privind achiziţia de echipamente este de 1,89 milioane de lei, fără TVA.
Setul de echipamente medicale achiziţionate pentru sala de operaţie este compus dintr-o unitate electro-chirurgicală, două mese de operaţie chirurgie generală cu lampă scialitică cu satelit, un sistem endoscopic cu HD pentru chirurgie laparoscopică, un sterilizator cu plasmă, un sistem de litotritie cu ultrasunete, un generator radiofrecvenţă şi pompă de infuzie, două aparate de anestezie, un director cu ultrasunete, o cameră video integrată pentru lampa de operaţie şi un sistem de videoconferinţă.
Licitaţiile sunt programate pentru 18 şi, respectiv, 28 august, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, iar termenul de finalizare a investiţiilor este de trei luni de la atribuire.
Cele două proiecte vor fi finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria România 2007-2013. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Buzău: Fonduri UE pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău va atrage fonduri europene de circa trei milioane de lei în vederea modernizării a 19 cabinete medicale în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a dotării a 10 cabinete cu calculatoare performante în vederea creării unui sistem informatic la nivel judeţean.
Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.