Cele mai citite
 


Satu Mare: Peste 100 de doctori, la Ziua Medicală a Ţării Oaşului
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ o sută de medici din nord-vestul ţării şi din Ucraina se informează, vineri, despre noi tehnici de tratare a bolilor cardio-vasculare, în cadrul celei de-a treia ediţii a Zilei Medicale a Ţării Oaşului, care se desfăşoară la complexul Valea Măriei.
La manifestare participă medici din Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Negreşti Oaş, dar şi din Ucraina, ediţia din acest an având ca temă "Actualităţi în bolile cardio-vasculare". Potrivit organizatorilor, tema a fost aleasă având în vedere că numărul bolilor de acest fel este foarte mare în România, medicii având ocazia, vineri, să se pună la curent cu noutăţile din domeniu.
Prof. dr. Dumitru Zdrenghea de la Secţia de cardiologie a Spitalului de Recuperare UMF Cluj-Napoca, a subliniat importanţa acestui eveniment, precizând că în formarea unui medic contează foarte mult "echipa interdisciplinară" şi faptul că pot fi puse întrebări şi dezbătute subiectele.
Pe parcursul întregii zile vor fi prezentate 20 de lucrări ştiinţifice, printre care "Algoritmul practic de diagnostic în insuficienţa cardiacă", "Particularităţi ale hipertensiunii arteriale", "Riscul operator la bolnavi cu HTA şi insuficienţă cardiacă", "Obezitatea şi riscul cardiovascular", "Manifestări cardiovasculare în bolile digestive", "Terapia cu sartani - o nouă abordare terapeutică". AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dezbatere despre insuficienţa cardiacă în România, organizată de Asociaţia S.O.S. Drepturile Pacienţilor Necesitatea elaborării unui document care va conţine propuneri privind principalele direcţii de acţiune în combaterea insuficienţei cardiace şi care va fi înaintat Parlamentului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost principala concluzie a dezbaterii de...
Dr. Ovidiu Chioncel (CC Iliescu): În fiecare an, 25.000 de persoane sunt diagnosticate cu insuficienţă cardiacă Aproximativ un milion de persoane suferă de insuficienţă cardiacă în România iar în fiecare an în jur de 25.000 de români sunt diagnosticaţi şi spitalizaţi din cauza acestei afecţiuni, a afirmat medicul Ovidiu Chioncel de la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu", vineri, într-o conferinţă...
Şcoala de Insuficienţă Cardiacă pentru medici şi pacienţi, la Sibiu Fundaţia Română a Inimii şi Grupul de Lucru de Insuficienţă Cardiacă din cadrul Societăţii Române de Cardiologie, împreună cu Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, au lansat Şcoala de Insuficienţă Cardiacă pentru medici şi pacienţi, o iniţiativă ce are scopul de a oferi medicilor cardiologi şi de familie...
28 septembrie 2013, Cluj-Napoca: Lansarea Manualului Inimii, prima publicaţie de acest gen adresată tuturor celor interesaţi de prevenirea eficientă a afecţiunilor cardiovasculare Data de 29 septembrie marchează în întreaga lume Ziua Mondială a Inimii, eveniment menit să atragă atenţia asupra impactului bolilor cardiovasculare asupra sănătăţii publice, acestea fiind prezente constant în majoritatea ţărilor, situându-se pe primele două locuri în topul celor mai frecvente...
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
Insomniile şi insuficienţa cardiacă ar fi corelate, potrivit unui studiu recent Riscul de a dezvolta o insuficienţă cardiacă ar fi de trei ori mai mare (353%) la persoanele care suferă de tulburări ale somnului, arată un studiu norvegian apărut miercuri în revista 'European Heart Journal', preluat de ediţia franceză a Huffington Post.