Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru (PC): Blocarea posturilor până în 2014 duce la o explozie a migraţiei personalului medical
sâmbătă, 13 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doctorul Tudor Ciuhodaru consideră că blocarea posturilor din domeniul sanitar până în 2014 vizată de strategia guvernamentală fiscal-bugetară va duce la o explozie a migraţiei personalului medical şi a malpraxisului, traduse în colapsul sistemului medical în mai puţin de zece ani.
Tudor Ciuhodaru, care este deputat PC, cere din acest motiv adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ ce vizează reducerea deficitului masiv de personal din sistemul sanitar românesc şi a migraţiei alarmante prin deblocarea posturilor vacante din sistem în funcţie de normativele de personal aflate în vigoare.
  "Deficitul de personal medico-sanitar îngreunează desfăşurarea activităţii medicale şi periclitează efectuarea actului medical. S-a ajuns chiar ca în unele situaţii un angajat din sistem să suplimenteze activitatea altor cinci angajaţi, cu consecinţe nefaste asupra calităţii actului medical. Prin blocarea posturilor din sănătate până în 2014 în contextul condiţiilor de muncă de secol trecut asociate unei salarizări ce a 'beneficiat' doar de 'coasa' guvernamentală vom avea câte un Giuleşti (maternitatea afectată de un incendiu - n.r.) în fiecare zi.
În România vorbim deja de decimare pentru că 10% din medici au plecat din ţară, iar OMS ne avertizează că perpetuarea acestui fenomen ar putea duce la colapsul sistemului de sănătate, în mai puţin de zece ani", opinează Tudor Ciuhodaru.
El a subliniat că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de medici raportat la mia de locuitori - 1,9 medici la 1.000 locuitori - fapt care ne plasează în urma Bulgariei, Ucrainei şi Republicii Moldova.
Potrivit medicului deputat, în România există judeţe lipsite de anumite specialităţi medicale, iar aproape 100 de localităţi nu au nici măcar un medic de familie.
"Blocarea ocupării prin concurs a posturilor vacante prin apariţia OUG 34/2009 şi a OUG 1/2010  a acutizat acest deficit, iar strategia actuală guvernamentală va duce doar la explozia migraţiei personalului medical şi a malpraxisului. Este aberant să se încerce realizarea de economii prin blocarea angajărilor într-un sistem de importanţă naţională, care se confruntă oricum cu un deficit major de personal şi cu subfinanţarea cronică în timp ce în fiecare zi vedem noi parcuri la ţară, borduri şi patinoare sau kilometri de autostradă ce intră în Cartea Recordurilor prin costuri de neimaginat. Sper doar că cei ce iniţiază astfel de măsuri să beneficieze cât mai curând de legea ce prevede ca demnitarii, de la prim-ministru până la primar, să se trateze doar în România", a conchis Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Ciuhodaru vrea deblocarea posturilor vacante din Sănătate Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ca în această sesiune să fie votat un proiect legislativ ce vizează deblocarea posturilor vacante din sistemul sanitar în funcţie de normativele de personal aflate în vigoare.
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Tudor Ciuhodaru: Situaţia de la Brăila se poate repeta în orice spital din România Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că personalul medical a ajuns la limita supravieţuirii din cauza condiţiilor de muncă şi a salarizării necorespunzătoare, motiv pentru care avertizează asupra posibilităţii ca situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila să se repete şi în alte unităţi medicale...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru - Comasarea spitalelor, marea păcăleală a sănătăţii românilor Medicul deputat Tudor Ciuhodaru afirmă, într-un comunicat remis joi presei, că decizia guvernanţilor de a comasa spitalele încalcă drepturile constituţionale ale românilor, motiv pentru care cere o campanie naţională care să apere drepturile pacienţilor.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...