Cele mai citite
 


Al-Qaida încearcă să producă bombe cu ricină pentru a le folosi în atentate împotriva SUA /New York Times/
duminică, 14 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficiali americani sunt convinşi că o periculoasă filială regională a reţelei teroriste Al-Qaida cu baza în Yemen încearcă să producă ricină, o otravă letală, pentru a o folosi în atentate împotriva SUA, scrie New York Times, după cum informează sâmbătă Reuters şi AFP.
Citând rapoarte ale serviciilor de informaţii americane, ziarul scrie că militanţi ai reţelei teroriste din Yemen au încercat să procure cantităţi însemnate de seminţe de ricin, din care se extrage această substanţă toxică. Potrivit documentelor menţionate, intenţia teroriştilor era de a ambala otrava în mici materiale explozive care ar fi putut fi detonate pentru a dispersa ricină, o substanţă praf albă atât de periculoasă încât doar o cantitate infimă poate ucide dacă este inhalată sau dacă a intrat în fluxul sanguin.

Potrivit New York Times, teroriştii intenţionau să detoneze explozibilii în spaţii închise, precum un centru comercial sau un aeroport.

Preşedintele Barack Obama şi consilierii săi pe probleme de securitate au fost informaţi despre această ameninţare anul trecut, se afirmă în raport, şi au primit actualizări de atunci, însă importanţi oficiali americani au afirmat cu toate acestea că nu există nicio informaţie în legătură cu iminenţa unor astfel de atentate.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Preşedintele SUA a numit un coordonator pentru organizarea ripostei la virusul Ebola Preşedintele american Barack Obama a numit vineri un coordonator pentru organizarea ripostei guvernului faţă de virusul Ebola, au anunţat responsabili de la Casa Albă citaţi de Reuters şi AFP.
SUA/reforma sănătăţii: 8 milioane de persoane şi-au făcut o asigurare privată Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat joi că opt milioane de americani au subscris la un sistem privat de asigurări în cadrul reformei din domeniul sănătăţii în Statele Unite ale Americii, o cifră mult mai mare şi care, în opinia sa, arată că reforma ''funcţionează'', relatează AFP.
Obama i-a primit pe marii patroni americani pentru a discuta despre economie Preşedintele Barack Obama i-a primit vineri pe patronii marilor companii ca American Express sau Johnson&Johnson /produse farmaceutice/, în momentul când Statele Unite se luptă pentru a-şi reporni economia, informează AFP.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.