Cele mai citite
 


Conducătorii auto din judeţul Timiş, testaţi cu un dispozitiv de analiză a salivei
duminică, 14 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a primit spre folosire un dispozitiv pentru depistarea persoanelor aflate sub influenţa substanţelor interzise prin analiza salivei, în cadrul unui program de creştere a siguranţei în traficul rutier.
Dispozitivul a fost folosit în cadrul unei acţiuni din noaptea de 12 spre 13 august, între orele 22.00-6.00, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de conduită rutieră, circulând pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise.
Potrivit unui comunicat al IGPR, deşi acţiunea organizată a avut un scop preventiv, cei 34 de poliţişti au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.835 de lei.
Totodată, poliţiştii au constatat cinci infracţiuni pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, au reţinut 9 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice pe o perioada de 90 de zile şi au retras 4 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi lipsa certificatului de omologare a foliilor pe lunetă şi geamurile laterale.
Astfel, poliţiştii l-au depistat pe Sorin E., de 39 ani, din localitatea Moşniţa Veche, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu.
Deoarece emana puternic vapori de alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru conducere a unui autoturism pe drumurile publice, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Cu aceeaşi ocazie, în jurul orei 3.40, poliţiştii au depistat în zona Complexului Studenţesc un autoturism condus de C. Ion, de 38 de ani, din Timişoara.
Deşi nu emana vapori de alcool, acesta avea un comportament suspect, fapt pentru care a fost supus testării cu noul echipament de depistare a substanţelor narcotice.
În urma rezultatului pozitiv la canabis, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor biologice.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa unor substanţe sau produse stupefiante.AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara, audiate în cazul arhitectei Casei Poporului Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara au fost audiate în ultimele zile la Poliţia Timiş, în calitate de martori, în legătură cu cazul fostei paciente Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului.
Timiş: Magistraţii au dispus începerea judecării fostului şef al CJAS, pentru spălare de bani şi alte infracţiuni Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus, joi, începerea judecării unui dosar penal în care fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, Careba Călin Cristian, este inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, conflict de interese în formă continuată...
Timiş: Tineri anchetaţi în libertate, după ce au fost implicaţi într-o bătaie; patru persoane au fost agresate Cinci tineri implicaţi într-o bătaie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, lângă sediul Inspectoratului de Poliţie Timiş, au fost lăsaţi în libertate după audierile de la Poliţie, în timp ce alţi patru au fost spitalizaţi în urma încăierării, unul dintre ei având oasele feţei zdrobite.
Timiş: Fiul cel mic al primarului din Deta şi alţi trei tineri, reţinuţi şi audiaţi Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Călin Roman, şi alţi trei tineri implicaţi în scandalul soldat cu înjunghierea a trei bărbaţi, în faţa unei terase din oraş, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost reţinuţi şi sunt audiaţi, iar fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, suspect în...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.