Cele mai citite
 


Obama i-a primit pe marii patroni americani pentru a discuta despre economie
duminică, 14 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Barack Obama i-a primit vineri pe patronii marilor companii ca American Express sau Johnson&Johnson /produse farmaceutice/, în momentul când Statele Unite se luptă pentru a-şi reporni economia, informează AFP.
"Dacă ei au sugestii pentru lucruri ce se pot face pentru a relansa economia noastră, /Obama/ este gata să îi asculte", a declarat presei Josh Earnest, un purtător de cuvânt al Casei Albe, înainte de întâlnirea ce a avut loc cu uşile închise.

Directori ai producătorului de copiatoare Xerox, American Express, băncilor US Bank şi Wells Fargo, societăţilor de investiţii Black Rock şi Silver Lake Partners, întreprinderii metalurgice US Steel şi Johnson&Johnson au participat la reuniune, potrivit unei surse de la Casa Albă care a solicitat anonimatul.

Şansele de realegere a lui Obama la prezidenţialele din 2012 sunt strâns legate de sănătatea economiei Statelor Unite şi de reducerea şomajului, a cărui rată a atins 9%, notează AFP.

Obama consideră această reuniune "o ocazie de a discuta cu aceşti şefi de întreprinderi din sectorul privat, care este în cele din urmă cheia pentru redresarea noastră economică", a explicat Earnest.

Întrebat dacă întâlnirea avea vreo legătură cu şocurile observate pe pieţe după degradarea ratingului SUA de către Standard and Poor's săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt a răspuns: "N-aş descrie această întâlnire ca fiind o reacţie la acest fapt, dar sunt sigur că aceste lucruri vor fi abordate". AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest pentru a participa la lupta împotriva Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a autorizat joi Pentagonul să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola participând la crearea unei infrastructuri logistice necesare, relatează AFP.
Casa Albă dă asigurări că Barack Obama nu a fumat de nouă luni Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a afirmat joi că preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA) nu a fumat de nouă luni, dar a recunoscut că renunţarea la ţigări constituie o 'luptă', dat fiind stresul la care este supus liderul american, relatează AFP.
Michelle Obama şi fiicele sale, în curând la Milano Michelle Obama, soţia preşedintelui american Barack Obama, va efectua o vizită la jumătatea lunii iunie Expoziţia universală de la Milano, centrată pe agricultură şi alimentaţie, două teme în care Prima Doamnă a SUA este foarte implicată încă de la sosirea ei la Casa Albă în 2009, relatează AFP.
Preşedintele SUA a numit un coordonator pentru organizarea ripostei la virusul Ebola Preşedintele american Barack Obama a numit vineri un coordonator pentru organizarea ripostei guvernului faţă de virusul Ebola, au anunţat responsabili de la Casa Albă citaţi de Reuters şi AFP.