Cele mai citite
 


Traian Igaş:Absolvenţii Academiei de Poliţie şi ai şcolilor de subofiţeri, angajaţi începând de anul viitor, în funcţie posturile vacante
duminică, 14 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Absolvenţii Academiei de Poliţie şi absolvenţii şcolilor de subofiţeri ar putea fi angajaţi, începând din ianuarie 2012, în funcţie de posturile rămase vacante, după restructurările care urmează a se finaliza peste două luni, a declarat vineri, la Reşiţa, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
'Până în luna octombrie vom definitiva întregul proces de restructurare, iar toate posturile care se vor vacanta după această dată, din ianuarie, vor fi ocupate de absolvenţii Academiei de Poliţie sau de absolvenţii şcolilor de subofiţeri. Estimăm că, până în luna martie sau aprilie 2012, urmărind un grafic al celor care se pensionează sau pleacă din sistem, vom reuşi să îi angajăm pe aceşti tineri absolvenţi din 2011', a declarat, vineri, la Reşiţa, ministrul Traian Igaş.
Referindu-se la procesul de disponibilizare care se desfăşoară în MAI, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Marcel Lucaciu, a afirmat că actualele criterii după care s-au făcut restructurările nu sunt perfecte şi, prin urmare, va cere ministrului Traian Igaş să fie modificate. Acestea derivă, însă, din inegalităţi de 20 de ani în structurile ministerului şi din actuala legislaţie, care impune un număr fix de persoane angajate la numărul de locuitori dintr-un judeţ.
Un exemplu în acest sens este chiar Caraş-Severinul, care, deşi are un număr foarte mic de locuitori, suprafaţa judeţului este foarte mare, iar relieful diversificat, fapt care îngreunează deplasarea maşinilor de intervenţie.
'Angajările, la pompieri, au avut la bază numărul locuitorilor, iar în România, judeţele sunt categorisite pe două tipuri: de tip I şi de tip II. Consider că acest criteriu nu este cel mai fericit. Putem vorbi de PIB, de contribuţia consiliilor judeţene la dezvoltarea structurilor respective, de suprafaţă sau de tipurile de risc. Or, oamenii trebuie să primească acelaşi nivel de securitate, fapt pentru care domnul ministru a solicitat ca din judeţele foarte mici să nu fie daţi oameni afară, astfel încât să se ajungă la un echilibru', a precizat şeful IGSU.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, împreună cu subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Marcel Lucaciu, s-au aflat vineri după-amiază la Reşiţa, unde au avut întâlniri cu conducerea Instituţiei Prefectului, a Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi cu şefii de armă din structurile MAI. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.
Raed Arafat: România se apropie de nivelul Germaniei în domeniul dispecerizării intervenţiilor la situaţii de urgenţă România se apropie de nivelul la care se află Germania în domeniul integrării dispeceratelor pentru situaţii de urgenţă, a afirmat vineri, la Piteşti, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Bihor: Dr. Raed Arafat la deschiderea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a participat miercuri seară, la Oradea, la deschiderea celei de a III-a ediţii a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de ISU "Crişana"...
Ministerul Sănătăţii: Inaugurarea dispeceratelor medicale integrate ISU - Serviciul de Ambulanţă În România vor funcţiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanţă şi ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), sub forma unor centre pilot.