Cele mai citite
 


USB: Strategia fiscal-bugetară pentru următorii ani reprezintă condamnarea românilor la sărăcie
duminică, 14 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Sindicală Sanitas Bucureşti consideră că strategia fiscal-bugetară pentru 2012-2014 a Guvernului reprezintă condamnarea românilor la sărăcie şi 'cea mai nouă dovadă a incapacităţii actualei Puteri de a gestiona această ţară', conform unui comunicat al USB.
'Sectorul bugetar este lovit încă o dată, după tăierile aberante de salarii, încercările nefericite de a reforma aparatul administrativ şi impunerea unor restricţii care nu au suport economic, ci reprezintă expresia unor orgolii şi frustrări politice. Guvernul ne anunţă că va sista până în 2014 acordarea tichetelor de masă şi de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile publice, va bloca şi anul viitor acordarea de premii pentru bugetari şi va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate în afara timpului normal de lucru. Ca de atâtea ori în ultimii ani, Guvernul îşi dă cu stângu-n dreptul. Aruncă mai întâi, pe piaţă, informaţia creşterilor salariale ale bugetarilor, uitând să spună că, de fapt, nu este o mărire, ci o revenire la nivelul salariului redus acum doi ani. Apoi anunţă că ceea ce dă cu dreapta ia cu stânga: vor dispărea tichetele, premiile şi plata orelor suplimentare. Dacă tragi linie, venitul bugetar, şi aşa insuficient, se va micşora încă o dată', se spune în comunicatul uniunii sindicale.
Potrivit sursei citate, sistemul sanitar, aflat şi aşa 'în suferinţă' după implementarea reformei din acest an, se va degrada şi mai rapid, iar principalii factori de eroziune rămân subfinanţarea, emigrarea personalului calificat, scăderea salariilor sub nivelul de subzistenţă, blocarea angajărilor şi limitarea resurselor materiale şi aşa precare destinate acestui sector.
În aceste condiţii, USB solicită anularea de urgenţă a tuturor reglementărilor 'care mimează reforma sanitară şi care nu fac altceva decât să grăbească degradarea sistemului de sănătate al acestei ţări, deblocarea posturilor în sistemul sanitar şi respectarea normativului de personal'.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Vaslui: Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au întrerupt lucrul timp de două ore Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au protestat, miercuri faţă de problemele salariale din sistemul sanitar şi de volumul foarte mare de muncă, oprind activitatea timp de două ore.
SANITAS: Angajaţii sistemului sanitar vor beneficia în continuare de toate drepturile salariale, inclusiv tichete de masă Angajaţii sistemului sanitar vor beneficia, şi în 2016, de toate drepturile salariale, inclusiv tichete de masă şi plata dublă pentru orele lucrate în zilele de sărbători legale, informează, joi, Federaţia SANITAS.
Covasna: Sanitas a demarat strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale Sindicatul Sanitas Covasna a demarat luni o campanie de strângere de semnături în scopul susţinerii grevei generale pe care angajaţii din sistemul sanitar intenţionează să o declanşeze în luna noiembrie la nivel naţional.