Cele mai citite
 


Adrian Năstase: UDMR este la guvernare doar în mod artificial
luni, 15 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
UDMR este la guvernare doar în mod artificial, Uniunea fiind 'un partener minor' care 'contează doar din punct de vedere aritmetic în momentul de faţă', a declarat, duminică, la Vălenii de Munte, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.
'O să vedem cât de mult acceptă UDMR ca PDL să întindă coarda în relaţiile din interiorul coaliţiei. Practic, UDMR pare cumva un partener minor, un partener care este luat în calcul doar pentru voturile la momentul în care se pune în discuţie o eventuală moţiune de cenzură. Deci, ei contează doar din punct de vedere aritmetic în momentul de faţă', a afirmat Adrian Năstase.
Liderul social-democrat a explicat că democrat-liberalii încearcă să îi scoată pe maghiari din zona de finanţare prin crearea unui minister unic pentru fondurile europene şi prin controlarea, prin intermediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fondurilor din domeniul sanitar.
'Toate proiectele PDL în acest moment vizează, pe de o parte, scoaterea lor (n.r.- a UDMR) din zonele de finanţare- un minister comun, un minister unic pentru fondurile europene evident că scurtcircuitează Ministerul Mediului, care era principalul minister, sprijin financiar în mod indirect, pentru UDMR, iar pe de altă parte, dacă problemele Ministerului Sănătăţii înseamnă de fapt momentul în care la Minister nu au rămas decât 10% surse şi control pe fondurile din domeniul Sănătăţii, iar 90% sunt fonduri care sunt administrate de PDL prin intermediul Casei de Sănătate, evident că UDMR este la guvernare doar în mod artificial', a arătat Năstase.
De asemenea, fostul premier a subliniat existenţa unei alte probleme pe care o întâmpină UDMR, respectiv pierderea finanţării din partea Ungariei în favoarea Partidului Civic al Maghiarilor.
'UDMR are o problemă suplimentară. Până în urmă cu mai multe luni avea asigurată o anumită finanţare din Ungaria. Această finanţare, care ajuta cumva pentru diverse proiecte ale lor, s-a mutat pe zona partidului lui Tokes care, acum, are şi sprijinul lui Traian Băsescu. Relaţia şi sprijinul pe care Traian Băsescu l-a dat lui Tokes sunt cunoscute şi UDMR îşi dă seama foarte bine că, în acest moment, este într-o situaţie extrem de dificilă din punctul de vedere al finanţării proiectelor sale. (...) Din acest motiv, este într-o situaţie de şantaj şi are o situaţie extrem de complicată', a adăugat Adrian Năstase.
În opinia liderului social-democrat, UDMR se află 'sub o mare presiune' pentru a accepta o serie de măsuri pe care preşedintele Traian Băsescu şi PDL doresc să le impună în această toamnă, respectiv votul prin corespondenţă, proiectul de regionalizare şi unele modificări ale legii electorale. AGERPRES/(A- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Legea privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată, promulgată de preşedintele Băsescu Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri mai multe decrete, printre care şi pe cel de promulgare a Legii referitoare la desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată.
UDMR doreşte subordonarea Casei de Asigurări de Sănătate ministerului de resort Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă doreşte subordonarea Casei de Asigurări de Sănătate ministerului de resort.
CNAS: Actualizarea preţurilor la medicamente, sursă de finanţare pentru tratamentele inovatoare Bucureşti, 24 feb /Agerpres / - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a salutat marţi decizia Ministerului Sănătăţii de a solicita deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă sau reprezentanţilor acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la medicamentele de uz...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.